Ihanaa loppu talvea!

Liikunta- ja vapaa-aikasektorin vuosi on lähtenyt käyntiin vauhdikkaasti. Vapaa-aikasektorin vuosi starttasi laasersodan merkeissä Megazonessa, kun taas liikuntasektorin vuosi lähti käyntiin poikkitieteellisesti perinteisen Harkkakyykän parissa. Suurempikin tapahtuma on jo mahtunut sektorille, nimittäin Pilkkipäivää vietettiin pakkastunnelmissa 7.2 Kaupinojan saunalla. Kohti Hyvinvointiviikkoa ja Wappua ollaan menossa vähintäänkin yhtä vauhdikkaasti!

Liikunta- ja vapaa-aikasektori yhdistyivät tänä vuonna ja uutta arkea onkin päästy elämään hieman yli kuukauden ajan. Syynä sektoreiden yhdistämiselle oli liikunta ja vapaa-aika tapahtumien samankaltaisuus sekä toisaalta halu erottaa toisistaan hallinnollinen sekä operatiivinen työ.

Paperillahan tämä kaikki kuulostaa varsin hyvältä, mutta miten tämä sitten käytännössä toimii. Sitä olenkin yhdessä liikunta- ja vapaa-aikatoimihenkilöiden kanssa päässyt selvittämään menneen tammikuun ja nyt alkaneen helmikuun ajan. Käytännössä tämä on tarkoittanut kuluneiden kuukausien kohdalla toimihenkilöiden roolin kasvattamista tapahtumien järjestämisen suhteen. Itse vastaavana olen taas keskittynyt hallituksen kokouksissa istumiseen, koordinointiin sekä toimijoiden perehdyttämiseen. Helmikuussa toimihenkilöt pääsevätkin järkkäilemään kuukauden liikunta- ja vapaa-aikatapahtumia!

On mahtavaa, kuinka paljon erilaisia matalankynnyksen tapahtumia olemme jo päässeet järjestämään. Sektorin perimmäinen tarkoitus on toisaalta tuoda vaihtelua alkoholitapahtumien ohelle ja mahdollistaa rento hengailu sekä tekeminen staabilaisten kanssa. Pyrkimys on luoda mahdollisuuksia yhteisöllisyydelle arjessa meille jokaiselle ja erityisesti niille, jotka eivät halua käydä opiskelijabileissä. Itse koen että juuri yhteisöllisyyden sekä hyvinvoinnin lisääminen on sektorimme ydintä. Onhan hyvinvointia se, että näkee kavereita, muistaa liikkua ja nauraa.

Pyrimmekin järjestämään mahdollisimman paljon erilaisia tapahtumia, jotta saisimme luotua jokaiselle vähän jotakin. Liikuntasektorilla haluamme innostaa jokaista liikkumaan ja luoda liikkumiseen mahdollisuuksia kouluarjen keskelle. Jotkut meistä ovat kenties kokeneet koululiikunnan ahdistavana tai epäinnostavana, esimerkiksi jos tunneilla on pelattu usein samoja lajeja jotka eivät ole olleet ominta alaa. Toivoisin ettei tämä olisi enää yliopistossa este, vaan pystyisimme luomaan lajikokeiluja jokaisen makuun.

Vapaa-aikasektorilla yhdenvertaisuus näkyy matalana kynnyksenä osallistua tapahtumiin. Lautapeli-iltaan voi saapua kaverin kanssa tai yksin, sillä paikan päältä löytyy varmasti peliseuraa vähintäänkin tapahtuman järjestäjistä. Sektorin tapahtumat ovatkin oiva paikka tutustua uusiin ihmisiin kevyen hengailun ohessa. Lisäksi tapahtumat ovat usein maksuttomia, mikä entisestään madaltaa kynnystä osallistua.

Toisaalta sektoreilla on mahtava tilaisuus lisätä poikkitieteellisyyttä, jota olemmekin alkuvuodesta tehneet yhteistyössä Boomi ry:n sekä Iltakoulu ry:n kanssa Harkkakyykän tiimoilta. Lisää poikkitieteellisyyttä on luvassa pääsiäisen alla sekä varmasti myös fuksiviikoilla.

Mahdollisuudet luoda uusia tapahtumakonsepteja ovat lähes rajattomat, mutta joitakin perinteitä on vaalittava, jotta Staabin perintö siirtyy myös tuleville sukupolville. Toimivia tapahtumakonseptejakaan ei kannata romuttaa uuden tieltä. Ainakin seuraavista tapahtumista haluaisin pitää kiinni: Pilkkipäivä, Pikkupääsiäinen sekä pikkuhiljaa vakinaistuva Kirppisrundi Salus ry:n kanssa. Myös uutta on luvassa vanhan keskelle, mikä pysyköön vielä salaisuutena.

Toivon että tänä vuonna onnistumme sektoreiden yhdistymisen ohella täyttämään sektoreiden tärkeimmät tehtävät. Toivon että onnistumme lisäämään niin meidän staabien yhteishenkeä, hyvinvointia kuin yhdenvertaisuuttakin.

Nähdään tapahtumissa!

 

Aava Luoma

Staabi ry:n liikunta- ja vapaa-aikavastaava