Fuksin muistilista

Tälle sivulle on koottu aikajana täynnä hyödyllisiä muistettavia asioita opintojen alkaessa. Osa asioista olisi suositeltavaa hoitaa mahdollisimman pian valintakokeen tulosten saavuttua, ennen varsinaisten opintojen alkua.

 

Tervetuloa fuksi!

10.7.2019

Ota opiskelupaikka vastaan viimeistään

Päivä(t)

:

H(s)

:

Minuutti(a)

:

Second(s)

Ota opiskelupaikka vastaan

Opiskelupaikka on otettava vastaan Oma Opintopolku palvelussa Opintopolku.fi-sivustolla. Voit ottaa paikan vastaan myös tuloskirjeen mukana lähetettävällä opiskelupaikan vastaanottamisilmoituksella.

31.8.2019

Ilmoittaudu läsnäolevaksi viimeistään 31.8.2019

Päivä(t)

:

H(s)

:

Minuutti(a)

:

Second(s)

Tee läsnäoloilmoitus ja maksa ylioppilaskunnan jäsenmaksu

Hyväksyttyjen ilmoittautuminen tapahtuu pääsääntöisesti Opintopolku.fi-portaalin kautta ja sen voi suorittaa heti paikan vastaanoton jälkeen. Ilmoittautumista koskevat ohjeet toimitetaan opiskelijaksi hyväksytyille hyväksymisen yhteydessä. Opintotoimistossa ilmoittautuvat uudet opiskelijat voivat ilmoittautua 1.8.2019 alkaen 31.8.2019 asti. Läsnäolevaksi ilmoittautumisen lisäksi sinun on samalla maksettava myös ylioppilaskunnan jäsenmaksu

Tervetuloa Tampereelle!

Opiskelija-asunnot ovat Tampereella todella suosittuja. Yksiöihin saatat joutua jonottamaan jopa yli vuoden. Siksi kannattaa olla tarkkana ja hoitaa asuntoasiat kuntoon ripeästi. Ohessa muutamia osoitteita avuksi asunnon etsintään

 

Aktivoi TUNI-käyttäjätunnuksesi

TUNI-käyttäjätunnusta käytetään tunnistautumiseen ja kirjautumiseen yliopiston internetpalveluihin. Lisäksi, mikäli haluat tilata opiskelijakortin ja tehdä kurssivalintoja jo ennen fuksiviikkojen alkua, kannattaa tunnus aktivoida hyvissä ajoin.

 

Tilaa opiskelijakortti

Opiskelijakortti on opiskelijan paras ystävä ja se mahdollistaa sinulle erinomaisia opiskelijaetuja. Ylioppilaskunnan jäsenmaksun maksettuasi sekä TUNI-peruspalvelutunnuksen aktivoituasi sinulla on oikeus opiskelijakorttiin.  Huomaathan, että voit saada opiskelijakortin myös älypuhelimeesi. Ohjeet opiskelijakortin tilaamiseen löydät ylioppilaskunnan sivuilta

Hae tukia

Hae tukia koskien asumistasi ja opintojasi Kelan sähköisessä asiointipalvelussa. Tukia kannattaa hakea ennen syksyn pahimpia ruuhkia.

Hallintotieteiden kandidaattiohjelma rakenteen näet opiskelijan oppaasta

Tutustu opintojen orientaatioviikonohjelmiin ja kurssitarjontaan

Yliopisto-opiskelusi alkavat 19.8.2019 tiedekuntamme aloitusluennolla. Orientaatioviikoilla pääset tutustumaan opiskelija- ja opettajatuutoreiden ohjauksessa Tampereen yliopistoon sekä hallintotieteisiin. Katso orientaatioviikkojen tarkemmat aikataulut tästä. (Aikataulut päivitetään kesän aikana.) Kurssitarjontaan pääset puolestaan tutustumaan opinto-oppaasta, josta löydät tutkintoosi vaadittavat opinnot sekä opetustarjonnon, josta löydät kurssien lukuvuoden toteutusajat. Fuksivuosi lähtee sujuvasti käyntiin hallintotieteiden perusopinnoilla. Ensimmäisenä opiskeluvuotena on myös suositeltavaa suorittaa englannin sekä tietotekniikan opintojaksot

Tutustu tuutoreihisi klikkaamalla alla olevaa kuvaa

Tuutorit opintojesi tukena

Tuutorit auttavat sinua tutustumaan yliopistomme käytäntöihin sekä ainejärjestöömme. Tapaat tuutorisi ensimmäistä kertaa jo 18.8.2019, jolloin Staabi järjestää ensitapaamisen kaikille uusille opiskelijoille.


Avoin ja odottavainen mieli – fuksiviikot alkavat!

Opiskelijaelämään kuuluu opiskelun lisäksi myös erilaiset akateemiset perinteet ja opiskelijatapahtumat. Staabi järjestää vuoden mittaan monenlaisia tapahtumia, joihin kaikki jäsenemme ovat tervetulleita. Elokuussa alkavilla fuksiviikoilla pääset tutustumaan uusiin ihmisiin, luomaan unohtumattomia muistoja sekä kokemaan opiskelijaelämän myös toisesta näkökulmasta. Oletko valmiina, fuksiviikot polkaistaan käyntiin 18.8.2019! Fuksiviikkojen tarkemmat aikataulut julkaistaan myöhemmin.

Yhteistyössä