Fuksin muistilista

Tälle sivulle on koottu aikajana täynnä hyödyllisiä muistettavia asioita opintojen alkaessa. Osa asioista olisi suositeltavaa hoitaa mahdollisimman pian valintakokeen tulosten saavuttua, ennen varsinaisten opintojen alkua.

 

Tervetuloa Staabin fuksi 2024!

Ota opiskelupaikka vastaan viimeistään

Päivä(t)

:

H(s)

:

Minuutti(a)

:

Second(s)

Ota opiskelupaikka vastaan

Opiskelupaikka on otettava vastaan Oma Opintopolku palvelussa Opintopolku.fi-sivustolla 11.7.2024 kello 15 mennessä.

Jos sinut hyväksytään varasijalta myöhemmin, sinulla on 7 vuorokautta aikaa ottaa paikka vastaan. Tällöin määräaika umpeutuu 7. vuorokautena hyväksymisestäsi klo 15.00. Voit tulla hyväksytyksi varasijalta aina 6.8.2024 asti.

Ilmoittaudu läsnäolevaksi viimeistään 5.9.2024 OILI-palvelussa

Päivä(t)

:

H(s)

:

Minuutti(a)

:

Second(s)

Tee läsnäoloilmoitus ja maksa ylioppilaskunnan jäsenmaksu

Hyväksyttyjen ilmoittautuminen tapahtuu pääsääntöisesti Opintopolku.fi tai Oili-portaalin kautta ja sen voi suorittaa heti paikan vastaanoton jälkeen. Ilmoittautumista koskevat ohjeet toimitetaan opiskelijaksi hyväksytyille hyväksymisen yhteydessä.

Läsnäolevaksi ilmoittautumisen lisäksi sinun on samalla maksettava myös ylioppilaskunnan jäsenmaksu. Mikäli haluat suorittaa opintoja ensimmäisen periodin aikana, tulee lukuvuosi-ilmoittautuminen olla tehty ennen opintojaksoille ilmoittautumista.

Ilmoittautumisen yhteydessä voit halutessasi maksaa Sport Unin liikuntamaksun.

Tervetuloa Tampereelle!

Opiskelija-asunnot ovat Tampereella todella suosittuja. Yksiöihin saatat joutua jonottamaan jopa yli vuoden. Siksi kannattaa olla tarkkana ja hoitaa asuntoasiat kuntoon ripeästi. Ohessa muutamia osoitteita avuksi asunnon etsintään.

 

Aktivoi TUNI-käyttäjätunnuksesi

SISU -ja TUNI -käyttäjätunnusta käytetään tunnistautumiseen ja kirjautumiseen yliopiston internetpalveluihin. Lisäksi, mikäli haluat tilata opiskelijakortin ja tehdä kurssivalintoja jo ennen fuksiviikkojen alkua, kannattaa tunnus aktivoida hyvissä ajoin.

 

Tilaa opiskelijakortti

Opiskelijakortti on opiskelijan paras ystävä ja se mahdollistaa sinulle erinomaisia opiskelijaetuja. Ylioppilaskunnan jäsenmaksun maksettuasi sekä TUNI-peruspalvelutunnuksen aktivoituasi sinulla on oikeus opiskelijakorttiin. Huomaathan, että voit saada opiskelijakortin myös älypuhelimeesi. Fyysinen opiskelijakortti toimii kuitenkin kulkukorttina yliopistolla esimerkiksi 24/7-tiloihin sekä tenttisaleihin. 

TREY päivittää kesän aikan tälle sivustolle ohjeet opiskelijakortin tilaamiseen ja noutamiseen.

Hae tukia ja maksa YTHS-maksu

Hae tukia koskien asumistasi ja opintojasi Kelan sähköisessä asiointipalvelussa. Tukia kannattaa hakea ennen syksyn pahimpia ruuhkia.

Lisäksi sinun tarvitsee maksaa Kelalle korkeakouluopiskelijan jäsenmaksu. Jäsenmaksu pitää maksaa Kelalle sekä kevät- että syyslukukaudelta ja syyslukukauden eräpäivä on 15.11.2024. Sinulle ei lähetetä laskua, vaan maksu pitää maksaa oma-aloitteisesti OmaKelassa.

Hallintotieteiden kandidaattiohjelma rakenteen näet opiskelijan oppaasta

Tutustu opintojen orientaatioviikon ohjelmiin ja kurssitarjontaan

Tuutorryhmät tapaavat ensitapaamisen merkeissä sunnuntaina 18.8.2024, orientaatioviikon alkua edeltävänä päivänä. Orientaatioviikoilla pääset tutustumaan opiskelija- ja opettajatuutoreiden ohjauksessa Tampereen yliopistoon, hallintotieteiden tutkinto-ohjelmaan sekä ainejärjestöömme Staabi ry:hyn!

Kurssitarjontaan pääset puolestaan tutustumaan opinto-oppaasta, josta löydät tutkintoosi vaadittavat opinnot sekä opetustarjonnan, josta löydät kurssien lukuvuoden toteutusajat. Fuksivuosi lähtee sujuvasti käyntiin hallintotieteiden perusopinnoilla. Ensimmäisenä opiskeluvuotena kannustetaan myös suorittamaan englannin sekä tietotekniikan opintojaksot. Tutustuthan huolellisesti tutkintorakenteeseen opintoja valitessasi.

Pääset myös tekemään kurssi-ilmoittautumisia tuutoreiden kanssa orientaatioviikon aikana!

Tuutorit opintojesi tukena

Tuutorit auttavat sinua tutustumaan yliopistomme käytäntöihin sekä ainejärjestöömme. Tapaat tuutorisi ensimmäistä kertaa elokuussa, jolloin Staabi järjestää ensitapaamisen kaikille uusille opiskelijoille.


Avoin ja odottavainen mieli – fuksiviikot alkavat!

Opiskelijaelämään kuuluu opiskelun lisäksi myös erilaiset akateemiset perinteet ja opiskelijatapahtumat. Staabi järjestää vuoden mittaan monenlaisia tapahtumia, joihin kaikki jäsenemme ovat tervetulleita. Elokuussa alkavilla fuksiviikoilla pääset tutustumaan uusiin ihmisiin, luomaan unohtumattomia muistoja sekä kokemaan opiskelijaelämän myös toisesta näkökulmasta.

Tuutorit ottavat kaikkiin uusiin opiskelijoihin yhteyttä puhelimitse ja sähköpostitse elokuussa ennen Ensitapaamista. Jos olet saanut opiskelupaikan aikasemmin kuin tässä yhteishaussa, mutta aloitat opinnot vasta tänä syksynä, muista ottaa itse yhteyttä Staabin tuutorvastaavaan jos haluat osallistua Staabin fuksiviikoille!

Fuksiviikkojen tapahtumien ajankohdat päivitetään tänne nettisivuille sekä Staabin Instagramin tapahtumakalenteriin ennen fuksiviikkojen alkua.

Nähdään Ensitapaamisessa 18.8.!

 

Yhteistyössä