Tapahtumat

Koulun penkillä on ihan kivaa, mutta Staabin tapahtumissa on parasta.

 

Fuksiviikot ovat monelle ensikosketus opiskelijaelämään, opiskelukavereihin ja Tampereelle. Osallistumalla aktiivisesti alkusyksystä, varmistat tiiviin ryhmäytymisen ja hassunhauskan verkoston ympärillesi heti alusta alkaen.

Fuksiviikkojen runkona toimivat muutamat isommat kekkerit, kuten tutustumisbileet ja harkkasitsit. Sekaan mahtuu kuitenkin myös paljon muuta, kuten kulttuuria, koulutuspolitiikkaa, perehdytyksiä, vihjeitä opiskelun alkumetreille.

Ennen kaikkea fuksiviikot tarjoavat naurua, yhteenkuuluvuuden tunnetta, kuuluisaa Staabi-henkeä ja hetkiä, joita tullaan muistelemaan pelkästään hyvällä vähintään seuraavat viisi vuotta.

Ota siis kaikki irti, heittäydy ja anna palaa!

Wappu. Tarvitseeko sanoa enempää?

Jokainen on kokenut tai vähintään kuullut opiskelijavapusta monenlaisia tarinoita: unohtumattomia tempauksia, huonoja ideoita, parempia ideoita, järjetöntä sekoilua, selviytymistaistelua, kaverin olkapäähän tukeutumista, kollektiivista pahoinvointia, itsensä kokoamista ja ennen kaikkea on kuultu, että vappu ei koskaan lopu.

Kyseessä on muutaman viikon mittainen aika opiskelijan elämästä, jolloin koulu unohtuu ja vaihde heitetään niin sanotusti vapaalle. Mutta mitä jos ei keksi tekemistä ja kaverit nössöilee ja käy töissä niin kuin normaalit ihmiset? Ei huolta, sillä Staabi hoitaa! Wapun suunnittelu aloitetaan heti tammikuussa, kun uuden hallituksen kausi alkaa, eli koko wapulle löytyy tarkkaan hiottua ohjelmaa. Juhlia on monenlaista: osassa on erikoisempi teema, osassa keskitytään ”verkostoitumiseen”. Osa juhlitaan Staabin kesken, osa on hyvinkin poikkitieteellisiä.

Laita siis jo nyt serpentiinit kaulalle ja virittäydy henkisesti wapputunnelmaan. Varaa myös kalenteri mukaan, wappu sekoittaa jokaisen ajantajun!

Kolmiot ovat Koskikeskuksen Ravintolamaailmassa järjestettävät Tampereen suurimmat kuukausittain järjestettävät poikkitieteelliset opiskelijabileet, jotka Staabi järjestää yhteistyössä tuotantotalouden kilta Indecsin ja matematiikan, tilastotieteen ja tietojenkäsittelytieteiden ainejärjestö Luupin kanssa. Kolmiot ovat staabilaisen kuukauden kohokohta, sillä koko ainejärjestön yhteiset etkot tarjoiluineen ja Koskikeskuksen Ravintolamaailman opiskelijaystävälliset hinnat ja loistava meno takaavat hengähdystauon opiskelusta. Kolmiot ovat ne opiskelijabileet, joita et varmasti halua jättää välistä! Kolmiot löydät heidän nettisivuiltaan sekä myös Facebookista sekä Instagramista.

Kolmioiden ohella Staabi järjestää myös toisenlaisia ravintolassa järjestettäviä poikkitieteellisiä opiskelijabileitä yhteistyössä politiikan tutkimuksen opiskelijoiden ainejärjestön eli Iltakoulun kanssa. Kyseessä ovat ensimmäistä kertaa vuonna 2019 järjestyt Lovet. Lovet ovat klassiset liikennevalobileet: pukeutuminen perustuu siviilisäädyn mukaiseen värikoodiin ja paikalla jaetaan UV-rannekkeita lisävärityksen luomiseksi! Jaossa on myös haalarimerkkejä. Lovet ovat erinomainen paikka tutustua uusiin ihmisiin poikkitieteellisesti ja mahdollisesti myös löytää heila! Loveja järjestetään 2-4 kertaa vuodessa (YstävänpäiväLove, WappuLove, SyysLove, JouluLove).

Tapahtuma järjestetään Heidi’s Bier Barissa. Ennakkoliput maksavat 5 euroa ja liput ovelta ovat 7 euroa. Lipunmyynti järjestetään usein noin kaksi viikkoa ennen tapahtumaa Kide.appissa.

Staabilla on viikoittain mahdollisuus osallistua monille liikuntavuoroille. Tiistaisin on MAB:n palloiluvuoro, keskiviikkoisin 19:00 – 20:30 on MAB:n salibandyvuoro 16:00 – 17:00 ja torstaisin MAB:n futsalvuoro 15:00 – 16:00 Atalpan palloiluhallissa. Liikuntavuorot ovat aina maksuttomia ja koko jäsenistölle avoimia. Huomaathan, että SportUni-liikuntamaksu tulee olla maksettuna käyttääkseen Atalpan palveluita. Samalla maksulla (vuosi 84 €) pääsee myös nauttimaan kaikista SportUnin liikuntapalveluista – esimerkiksi Atalpan kuntosalista. Lisää vuoroista täältä.

Staabi järjestää myös liikuntakokeiluja, jossa pyritään tutustuttamaan staabilaisia erilaisiin lajeihin, joihin muuten ei välttämättä viitsisi tai uskaltaisi tutustua. Lajikokeiluehdotuksia otetaan aina ilolla vastaan! Jos haluat kokeilla jotain uutta liikuntamuotoa, mutta et yksin uskalla, ota yhteyttä Staabin liikuntavastaavaan. Lajikokeiluehdotuksia otetaan vastaan esimerkiksi Facebookissa Hallintotieteiden liikuntaryhmässä tai sähköpostilla (liikunta(at)staabi.fi). Huomioitavaa on myös se, että Staabilla on opiskelijajärjestönä mahdollisuus tarjota liikuntatapahtumia jäsenistölleen normaalia halvempaan hintaan.

Tutustu myös SportUnin ja Tampereen Akataamisen Mahdin toimintaan! SportUnin Sport tarjoaa monipuolista korkeakoululiikuntaa Tampereella. Mahti on korkeakouluyhteisön yhteinen liikuntaseura.

Vapaa-ajantapahtumissa jäsenet pääsevät tutustumaan sisällöltään vaihteleviin kulttuurikohteisiin ja erilaisiin vapaa-ajan tapahtumiin. Vapaa-ajantapahtumat voivat olla vapaamuotoisempia tapahtumia, kuten lautapeli-iltoja ja pubivisoja tai suurempia tapahtumiakin. Tampere on kulttuuririkas kaupunki, joten Staabi ottaa tästä edusta hyödyt irti. Vähintään kerran kuussa sektorilla pyritään järjestämään matalan kynnyksen tapahtumia, joissa jäsenistö pääsee nauttimaan kulttuurista ja muista aktiviteeteistä mahdollisimman edullisesti hyvässä seurassa.

Jos keksit hyviä vierailukohteita tai muita ideoita vapaaaikasektorille, ota yhteyttä vapaa-aikavastaavaan! Ideat otetaan vastaan avosylin.

Staabi toimii aktiivisesti työelämävierailujen eli työelämäexcujen järjestäjänä. Järjestämme lukuvuoden aikana yleensä kuukausittain vierailun tamperelaiseen organisaatioon, minkä lisäksi käymme yleensä pidemmällä vierailulla kerran vuodessa Helsingissä. Työelämävierailuiden tarkoituksena on tutustuttaa staabilaisia mahdollisiin tulevaisuuden työpaikkoihin. Excuilla opiskelijoille kerrotaan kohteena olevan organisaation toiminnasta ja työmahdollisuuksista hallintotieteiden opiskelijoilla. Vierailuja järjestetään mahdollisimman monipuolisiin kohteisiin – valtiolle, kuntiin, yrityksiin ja järjestöihin.

Tarkoituksenamme on antaa laaja ja monipuolinen kuva erilaisista työelämämahdollisuuksista yhteiskunnan eri osa-alueilta. Vierailukohteita valitessamme otamme myös huomioon hallintotieteiden opintojen opintosuunnat. Vierailujen yhteydessä opiskelijoilla on mahdollisuus luoda kontakteja työelämäorganisaatioiden kanssa – esimerkiksi harjoittelupaikkoja etsiville opiskelijoille excut voivat olla arvokkaita mahdollisuuksia luoda kontakteja ja saada tietoa työpaikoista. Excuille ovat tervetulleita kaikki opiskelijat fukseista jo valmistumisen kynnyksellä oleviin. Paikalliset vierailut ovat aina maksuttomia! Kauemmas matkustettaessa saatetaan periä muutaman euron osallistumismaksu.

Hallintotieteiden aikuisopiskelijatoiminta

Hallintotieteisiin hakeutuu runsaasti jo työelämässä olevia, toista tutkintoaan suorittavia, tai perheellisiä aikuisopiskelijoita.

Hallintotieteiden maisterin tutkinto koetaan hyödylliseksi työelämän kannalta. Erillisvalinnan kautta eri maisteriohjelmiin valituista jopa yli 30 % on aikuisopiskelijoita. Siihen, kuka on aikuisopiskelija, ei ole aukotonta määritelmää. Eräänlaisena rajapyykkinä on pidetty 30 ikävuotta, mutta itse koettu henkinen ikä on se, mikä ratkaisee. Jokainen määritelköön itsensä todellista ikää katsomatta.

Tietoa aikuisopiskelijatoiminnasta löytyy Staabin aikuisopiskelijoiden  -sähköpostilistalta. Listan kautta löytyy tietoa tulevista tapahtumista ja ajankohtaisista asioista. Ohjeet liittymiseen löytyvät täältä.

Tuutorin tehtävänä on opastaa uusi opiskelija alkuun, ja hän on uuden opiskelijan lähin apu opiskeluun ja käytännön asioihin liittyvissä asioissa. Vaihtaminen ”tavallisista tuutorryhmistä” aikuisopiskelijaryhmään tai – tai toisinpäin –, onnistuu olemalla yhteyksissä tuutoreihin tai Staabin tuutorvastaavaan.

Aikuisopiskelijatoimintaan liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä tuutori- ja aikuisopiskelijavastaavaan ja aikuisopiskelijatuutoreihin.

Hallintotieteilijäpäivät on vuosittain järjestettävä tapahtuma, joka kokoaa yhteen hallintotieteilijät Tampereen, Lapin ja Vaasan yliopistoista. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä ainejärjestöjen kesken, mutta isännöinti on kiertävä – ensimmäinen HTP järjestettiin keväällä 2017 Tampereella, toinen Vaasassa vuonna 2018 ja kolmas Rovaniemellä 2019. Vuonna 2020 neljännet HTP:t aloittivat kierron uudestaan Tampereelta, viides HTP järjestettiin Vaasassa vuonna 2022 ja vuonna 2023 HTP järjestettiin Rovaniemellä. Vuonna 2024 HTP palaa Tampereelle!

Hallintotieteilijäpäivät sisältävät monipuolisesti asiaohjelmaa, kuten ekskursioita, luentoja sekä alumnipaneelin. Puhujina on hallintotieteilijöitä eri aloilta ja erilaisista työtehtävistä. Asiaohjelman lisäksi tapahtumassa järjestetään vapaamuotoisempaa ohjelmaa, joissa on erinomainen tilaisuus verkostoitua muiden hallintotieteiden opiskelijoiden kanssa. Ensimmäisenä iltana järjestetään usein vapaamuotoisempaa hengailua, pääillan ohjelmaan lukeutuu usein sitsit tai approt ja viimeisenä aamuna vietetään sillistä.

HopLop Hulabaloo on Staabin järjestämä poikkitieteellinen opiskelijatapahtuma, joka järjestettiin ensimmäisen kerran Linnainmaan HopLopissa syksyllä 2022 ja uusintakierros otettiin jo keväällä 2023. Leikkimielisen seikkailun aika ei ollut tässä vaan HopLop Hulabaloo tulee taas, joten stay tuned! Ota sillä välin seurantaan HopLop Hulabaloo Instagramissa @hoplophulabaloo ja Facebookissa HopLop Hulabaloo!

Yhteistyössä