Kerhotoiminta

Kaikilla Staabi ry:n jäsenillä on mahdollisuus perustaa kerho!  Kerhot ovat avoimia kaikille hallintotieteiden tutkinto-ohjelman opiskelijoille, sekä kerhon niin halutessa myös muille

 

Staabi ry:n kevätkokouksessa 12.3.2018 hyväksyttiin kerhotoiminnan ohjesäännöt sekä yhdistyksen sääntömuutos, joka mahdollistaa kerhotoiminnan ja sen taloudellisen tukemisen. Jokaisella kerholla on vastuuhenkilö, joka vastaa kerhotoiminnan ohjesääntöjen noudattamisesta, toimintaluvan hakemisesta sekä puolivuosittaisista raporteista.

Kerhojen tiedot lisätään tälle sivulle sitä mukaa, kun niitä perustetaan.

Kerhon perustamisen ohjeet

Tältä sivulla saat kaikki tiedot mitä tarvitset kerhon perustamiseen. Muista myös lukea kerhotoiminnan ohjesääntö!

Kerhotoiminnan ohjesääntö: https://staabi.fi/yhdistys/ohjaavat-dokumentit/

 

 1. Hae toimintalupa täyttämällä hakemus
 • Tarkemmat vaatimukset koskien esimerkiksi kerhon nimeä ja toimintaa löytyvät kerhotoiminnan ohjesäännöstä
 • Toimintalupahakemus: https://goo.gl/forms/oPmQ38HQKVcDekvc2
 • Ilmoita lähetetystä hakemuksesta kerhovastaava Akseli Laiho (projekti@staabi.fi). Hakemus viedään esille seuraavaan hallituksen kokoukseen. Sen jälkeen saat sähköpostiisi ilmoituksen siitä, onko hakemus hyväksytty.
 1. Allekirjoita ohjesäännöt
 • Toimintaluvan saamisen jälkeen kerhon vastuuhenkilö toimittaa kerhotoiminnan ohjesäännöt allekirjoitettuna Staabin toimistolle. Tämän jälkeen kerhon toimintalupa astuu voimaan ja vastuuhenkilö vastaa ohjesääntöjen noudattamisesta.
 • Tulostettavat ohjesäännöt: https://drive.google.com/open?id=143wOqqPMfpa2IhcBTBez1TXcW7PZTSjx
 1. Kirjoita esittely kerhosta
 • Toimita kerhovastaavalle esittelyteksti kerhosta, sekä linkki mahdolliseen kerhon FB-ryhmään tai muihin sivuihin. Nämä julkaistaan Staabin nettisivuilla. Jos sivut perustetaan myöhemmin, linkki toimitetaan jälkikäteen.
 • Toimita kerhovastaavalle aina tieto kerhon tapahtumista tapahtumaa edeltävän viikon perjantaihin mennessä, että saamme kerättyä tapahtumat viikkotiedotteeseen. Ensimmäistä tapahtumaa voit myös mainostaa Staabin FB-ryhmässä.
 1. Hae toiminta-avustusta tai yksittäistä kerhoavustusta
 • Jos kerhon toimintaan tarvitaan taloudellista tukea, voit hakea toiminta-avustusta tulevaksi toiminta-avustuskaudeksi (kevätkaudelle 15.1. mennessä ja syyskaudelle 15.8. mennessä). Lisäohjeet kerhotoiminnan ohjesäännössä.
 • Voit hakea tukea myös yksittäisiin tapahtumiin tai hankintoihin. Ilmoita hallituksen kerhovastaavalle lähetetystä hakemuksesta, jotta voimme käsitellä hakemuksen heti seuraavassa hallituksen kokouksessa.
 • Myönnettyä avustussummaa ei makseta suoraan kenellekään, vaan kerholle budjetoidaan avustussumman määrä. Kun kerholla on ollut kuluja, toimittavat he kuitin ja tekevät kulukorvausanomuksen, jolloin heille maksetaan kuittia vastaava summa. Tästä annetaan enemmän ohjeita avustuksen myöntämisen jälkeen.
 • Avustushakemus: https://goo.gl/forms/xdOjZKQNLCnrq9CS2
 • Kerhon vastuuhenkilö vastaa siitä, että vain Staabi ry:n jäsenet voivat hyötyä kerholle myönnetystä tuesta.
 1. Raportointi
 • Muista pitää kirjaa tapaamisista kävijämäärineen. Nämä tiedot sisällytetään toimintaraporttiin. Jos kerho on saanut taloudellista tukea tai se on kerännyt osallistumis- tai muita maksuja, liitetään raporttiin myös kertomus varojen käytöstä (tulot ja menot eriteltynä tapahtumittain).
 • Raportti lähetetään kahdesti vuodessa; syyskauden raportti 15.1. mennessä ja kevätkauden raportti 15.8. mennessä. Tästä muistutetaan kerhojen vastuuhenkilöitä lähempänä ajankohtaa.
 • Raportin palautus: https://goo.gl/forms/U9dF3WFq7AUGEe5C2

Staabi ry:llä on erilaisia kerhoja: Staabin BeerPong-kerho, retkeilykerho StabTrek, Staabin padelkerho, Staabin käppäilykerho ja huonekasvikerho Staabikas. Näistä kerhoista saat lisätietoa alla olevista kuvauksista ja voit vapaasti osallistua kerhojen toimintaan liittymällä kerhojen viestintäkanaviin.

Staabin BeerPong-kerho on täällä! Kerho on tarkoitettu kaikille akateemisen kuningaslajin ystäville. Kerhon tavoitteena on järjestää matalan kynnyksen tapahtumia sekä ylläpitää staabien kisakuntoa lajin parissa. Kerhon viralliselle tiedotuskanavalla tiedotamme tapahtumista ja muista oleellisista kerhoa koskevista asioista.

Tiedotuskanavalle voi liittyä tästä linkistä:

https://t.me/joinchat/AAAAAFjQp8C3Fdk_y63f8Q

Kerholle on tehty myös telegram-ryhmä vapaata keskustelua varten, johon voi liittyä tästä linkistä:

https://t.me/joinchat/Hmlzfkee5Klan37zuKYs8w

Staabin huonekasvikerho Staabikas on perustettu huonekasveista kiinnostuneille hallintotieteilijöille. Kerhossamme voidaan järjestää sekä erilaisten kasvien pistokasvaihtoa että kasviaiheisia excursioita, kasviaiheisia keskusteluja tietenkään unohtamatta. Niin sanotusti annamme kaikkien kukkien kukkia, joten kerhoomme ovat tervetulleita kaikenlaisista kasveista kiinnostuneet, olivat suosikkejasi sitten kukkivat kasvit tai piikikkäät kaktukset tai mikä tahansa näiden väliltä!

Kerhon Telegram-ryhmä: http://t.me/huonekasvikerho

Kerho on tarkoitettu kaikille retkeilystä kiinnostuneille Staabin jäsenille retkeilytaustasta riippumatta. Kerhon tavoitteena on järjestää matalan kynnyksen päivätapahtumia, muutaman yön mittaisia viikonloppuretkiä sekä vaativampia vaellusreissuja. Kerho suunnittelee tapahtumia yhdessä kerholaisten kiinnostuksen pohjalta.

Kerhon Telegram-ryhmä: https://t.me/+awSUW0ZUD7FlNmE8

Staabin padelkerho on perustettu padelista kiinnostuneille hallintotieteilijöille. Tarkoituksena on saattaa yhteen niin lajista kiinnostuneet aloittelijat, kuin myös jo kokeneemmatkin kehäketut, jotka haluavat löytää uusia pelikavereita kanssaopiskelijoiden keskuudesta. Omatoimisen pelien järjestämisen lisäksi kerhon on tarkoitus pyrkiä järjestämään Staabin sisäisiä turnauksia ja mahdollisesti kokeilukertoja lajista kiinnostuneille.Linkki kerhon Telegram-ryhmään: https://t.me/+OLSQmayeX504NjM0

Staabin käppäilykerho on avoin kaikille rennosta liikkumisesta nauttiville staabilaisille. Käppäilykerhon tarkoituksena on yhdistää matalan kynnyksen liikkuminen, muihin staabilaisiin tutustuminen sekä tilaisuus kurkistaa yhdessä Tampereen kahvila- ja ravintolakulttuuriin. Kerhossa kävelytahti pidetään maltillisena, ja keskiössä ovat hikijumpan sijasta yhteisöllisyys, maisemat ja hyvän mielen meininki.

Telegram-ryhmä: https://t.me/+vlL6-gzEqKcwZjVk

Yhteistyössä