Sain kunnian kirjoittaa Staabin blogin vuoden 2024 ensimmäisen postauksen – uusi vuosi, uudet toimijat, uudet blogipostaukset ja niin edelleen. Uusi vuosi tuo mieleeni vuodenvaihteeseen liittyvät perinteet, juhlinnan sekä erilaisiin merkitykset, joita uudelle vuodelle annetaan. Perinteiden, juhlinnan ja yhteisen ajanvieton lisäksi uusi vuosi symboloi uuden alkua, edustaa toivoa sekä mahdollisuutta asettaa uusia tavoitteita ja saavuttaa unelmia. Uusi vuosi kannustaa myös itsereflektioon, kun mietimme menneen vuoden tapahtumia, onnistumisia ja epäonnistumisia. Itse vietin vuodenvaihteen Tampereella ystävieni kanssa. Juhlinnan alkuun ystäväni ehdotti, että jokaisen tulee valita yksi sana, jonka haluaa edustavan tulevaa vuotta.

Miten sitten itse kuvaisin vuotta 2024 yhdellä sanalla? Uudessa vuodessa on uutuuden tuntua, mutta rutiineita ja tasapainoa arvostavalle – kuten itselleni – onneksi myös paljon vanhaa tuttua. Itselleni kyseessä on neljäs vuodenvaihde opiskelijana ja kolmas vuodenvaihde Staabissa. Edessä on myös kolmas – ja viimeinen – vuosi Staabin hallituksessa. Järjestötoiminta ja ainejärjestömme onkin isossa roolissa itselleni myös tulevana vuonna, mutta toivon, että osallistuminen ja kuuluminen Staabiin ovat merkittävässä roolissa myös muille vuonna 2024.

Vuosi alkaa täällä Tampereella ehkä jopa normaalia vauhdikkaammin, kun pääsemme vielä tammikuun lopussa viettämään Hallintotieteilijäpäiviä yhdessä Remburssin ja Hallinnoijien kanssa. Luvassa on kolmipäiväinen spektaakkeli, jonka keskiössä on kuitenkin toisiimme tutustuminen ja yhteinen ajanvietto. Myös muiden vuoden tapahtumien, kuten wapun, suunnitteleminen on jo aloitettu. Tänä vuonna pääsemme jälleen viettämään aikaa yhdessä niin vanhoissa tutuissa, kuin uusissa tapahtumissa. Vuotta voisi siis kuvata yhteisölliseksi, työntäyteiseksi tai tapahtumarikkaaksi, mutta en haluasi kuvata tulevaa vuotta näillä sanoilla, jos tehtäväni on valita yksi.

Odotan tulevalta vuodelta paljon ja toivonkin monipuolisuutta vuoteeni, joten haluaisin mahdollisuuksien olevan se sana, joka edustaa tulevaa vuotta. Mahdollisuudet merkitsevät montaa asiaa: mahdollisuudet avaavat ovia kokemuksille, oppimiselle ja kehitykselle, viittaavat tulevaisuuden avoimuuteen ja tarjoavat vapauden valita.

Staabissa mahdollisuudet tarkoittavat esimerkiksi mahdollisuuksia tutustua uusiin ihmisiin, mahdollisuutta kuulua yhteisöön ja mahdollisuutta olla oma itsensä. Näitä mahdollisuuksia luovat järjestöaktiivit, kuten hallituslaiset ja toimarit tapahtumia järjestäessään, mutta myös jokainen staabilainen toimintaan ja tapahtumiin osallistuessaan. Toivon Staabin mahdollistavan myös jatkossa meille kaikille mielekästä tekemistä, yhteenkuuluvuuden tunnetta, tasapainoa opintojen ja vapaa-ajan välille sekä ainutlaatuisia kokemuksia.

Toivon alkavan vuoden tuovan jokaiselle mahdollisuuksia ja toivon jokaiselle myös rohkeutta tarttua näihin mahdollisuuksiin! Tulkaa juttelemaan, jos törmäillään esimerkiksi tapahtumissa tai toimistolla. Lisäksi minut saa kiinni Telegramissa käyttäjänimellä @adajuulia sekä sähköpostitse puheenjohtaja@staabi.fi. Nähdään tapahtumissa ja toimistolla!

Kirjoittaja: Ada Siikaluoma