Ja hyvää vuosijuhlaviikon alkua!

Nyt kun syyslukukauden ensimmäinen periodi on saatu päätökseen ja syyslomalta päästy takaisin opiskeluiden pariin sukelletaan Staabin blogissa hieman sen pariin, miten useamman vuoden jälkeen vihdoin järjestetty ulkomaan excursio Brysseliin meni sekä tehdään lyhyesti katsausta yrityssuhde- sekä työelämäsektorien vuoteen 2023!

Lokakuun alussa tuli päätökseen vuoden 2023 työelämäsektorin isoin projekti, eli ulkomaan excursio. Ulkomaan excursio järjestettiin viimeksi vuonna 2019, joten usean vuoden tauon jälkeen matka oli odotettu ja suosiosta viestivät osaltaan myös lähes hetkessä loppuun myydyt liput. Reissun järjestämisessä mukana olivat niin yrityssuhde- ja työelämävastaava, työelämätoimihenkilö sekä uexcutiimi. Reissuun lähdimme 03.10. aamuyöllä ja matka Brysseliin meni vähäisistä yöunista huolimatta sujuvasti. Pääsimme vierailemaan matkan aikana niin Kuntaliiton Brysselin toimistolla kuin myös eri EU:n toimielimissä kuten Komissiossa, Parlamentissa sekä Euroopan unionin neuvostossa. Tämän lisäksi saimme Suomen Brysselin pysyvästä edustustosta edustajan kertomaan meille käytännön vinkkejä hakuprosesseista EU:n eri virkoihin sekä yllätysvieraana saimme vielä ihka oikean tällä hetkellä harjoittelussa Brysselissä olevan Staabilaisen kertomaan meille hänen hakuprosessistaan! Yhteenvetona voikin sanoa, että reissulla saimme kuulla erittäin mielenkiintoisia uratarinoita eri EU toimielimistä sekä konkreettisia vinkkejä työllistymiseen unionissa. Saimme myös kuulla tulevista harjoitteluhauista sekä pääsimme työelämävierailujen ohella tutustumaan paikalliseen kulttuuriin sekä Brysseliin kaupunkina, kirsikkaolutta ja marjakossukokousta unohtamatta! 06.10. aamulla palasimme takaisin Suomeen kylmyyteen inspiroituneina EU:n ursmahdollisuuksista. Halusimme järjestäjien kanssa reflektoida mennyttä matkaa, ja tämän takia reissun jälkeen keräsimme osallistujilta kyselyn avuin palautetta, jonka pystymme sitten välittämään seuraavan reissun järjestäjälle. Seuraavan kerran ulkomaan excursio järjestetäänkin vuonna 2025.

Vaikka uexcu on nyt takanapäin, on ainakin näin matkan järjestäjän puolesta innostus EU:n uramahdollisuuksia kohtaan vain kasvanut! Saimmekin mukavasti heti excursion jälkeen perehtyä lisää EU uriin, sillä työelämäsektorilla järjestettiin Männikkömetsän toimesta EU-urailta 10.10. yliopistolla. Näin ollen myös muut, jotka eivät Brysselin reissuun päässeet mukaan pystyivät perehtymään EU:n virkojen sekä harjoitteluiden hakuprosesseihin sekä kuulemaan kokemuksista EU:ssa työskentelystä. Muuten työelämäsektorilla olemme tänä vuonna muuten järjestäneet työelämävierailuja jäsenistön toiveissa olleisiin kohteisiin alkuvuodesta jäsenistölle jaetun työelämäkyselyn pohjalta. Excukohteina tänä vuonna on ollut esimerkiksi KRP, Gallant, Tilastokeskus sekä ensi viikolla järjestettävä WWF:n etäexcu. Tämän lisäksi vuoden toinen reissu eli Helsingin excursio järjestetään marraskuun aikana!

Yrityssuhdesektorilla olemme vuoden saatossa olleet aktiivisesti yhteydessä Staabin eri yhteistyökumppaneihin sekä tehneet töitä yhdessä haalaritiimin ja yrityssuhdetoimihenkilön kanssa. Tänä vuonna olemmekin saaneet mukaan uusia yhteistyökumppaneita sekä järjestäneet yhteistyötapahtumia jo aikaisempien yhteistyökumppaneiden kanssa. Tästä esimerkinä wappusilliksellä järjestetty OmaSp:n ohjelmanumero sekä BDO:n järjestämä mocktailexcu. Vuoden aikana Staabille on myös luotu oma mediakortti sekä yhteistyöpaketteja on päivitetty. Näiden avulla olemme pyrkineet sujuvoittamaan sponsorihankintaa sekä tekemään Staabista tunnetumman yhteistyökumppanin. Staabin sponsorihankintaa olisi kuitenkin hyvä yhteisöllistää tulevaisuudessa vielä haalaritiimin ulkopuolelle, jotta toiminta olisi entistä tehokkaampaa. Idea haalaritiimistä lähti halusta kehittää Staabin haalarihankintaa ja toiminnan laajentaminen ja kehittäminen eteenpäin kohti yhä tehokkaampaa sponsorihankintaa niin haalareihin kuin myös muihin tapahtumiin onkin ollut syyslukukaudella tätä vuotta reflektoidessa erityisesti yrityssuhdesektorilla pohdinnan aiheena.

Vuosi on kuitenkin ollut kokonaisuudessaan antoisa ja paljon on tultu tehtyä työelämä- ja yrityyssuhdesektoreilla. On ollut myös ihana tutustua tämän vuoden hallitukseen ja olla osana toimintaa. Olen vuoden aikana oppinut paljon sekä tietenkin tutustunut uusiin mahtaviin ihmisiin. Näin ollen suosittelen ehdottomasti vuoden lopussa Staabin hallitukseen, toimihenkilöksi tai tiimiläiseksi hakemista. Yhdessä me olemme Staabi ja jokaisen osaamista tarvitaan, jotta ainejärjestömme on juuri jäsentensä näköinen!

Toivottavasti nähdään mahdollisimman monen kanssa vielä tämän vuoden työelämätapahtumissa!

Mukavaa syyslukukauden jatkoa kaikille toivottaen
Tuuli, Staabin yrityssuhde- ja työelämävastaava