Uusi vuosi ja uudet kujeet, New year, new me, jne. On löydettävissä monia vuoden vaihteeseen liittyviä sananlaskuja, joita varmasti jokainen meistä on joskus käyttänyt. Blogia kirjoittaessani törmäsin myös seuraavaan sananlaskuun: What the new year brings to you will depend a great deal on what you bring to the new year (Vern McLellan). Eli vapaasti suomennettuna: Mitä uusi vuosi tuo mukanaan, riippuu paljon siitä, mitä sinä tuot uuteen vuoteen. Staabin kontekstissa voisi ajatella, että tuomme Staabin vuoteen uudet toimijat. Olemme valinneet ison joukon toimijoita tiimeihin ja toimihenkilöpesteihin. Tuomme myös mukanamme paljon uusia ideoita ja odotamme jo innolla, että pääsemme toteuttamaan niitä vuoden aikana. Vuoden aikana siis näemme, mitä uusi vuosi on tuonut Staabille mukanaan.

Edelliset kolme vuotta toimintaamme on varjostanut koronavirus ja sen aiheuttamat rajoitukset. Viime vuonna pääsimme jo normaalimman opiskelijaelämän makuun, kun pääsimme pitkästä aikaa viettämään esimerkiksi kunnon opiskelijavappua ja vuosijuhlia oikein kaksin kappalein. Tänä vuonna olemme päässeet aloittamaan vuoden tavalliseen tapaan viettämällä ensimmäisiä Kolmioita sekä kolmioetkoja, joita juhlittiin yhdessä Indecsin ja Luupin kanssa. Remburssin ja Hallinnoijien kanssa pääsimme yhdistämään voimat jälleen kerran ja nautimme Hallintotieteilijäpäivistä Lapin maisemissa, kun HTP:n aika oli palata Rovaniemelle. Opetus on palannut kampuksille ja ruokaloiden jonot ovat palanneet lounasaikaan. Voisiko tästä tulla jälleen kokonainen normaali opiskelijavuosi?

Tapahtumat ovatkin lähteneet jo pyörimään ja myös hallitus on ehtinyt muun muassa toimistopäivystelemään, kokoustelemaan ja pitämään iltakouluja. Toimihenkilöiden kanssa on tarkoitus yhdessä perehtyä toimintaan helmikuussa. Toivonkin, että jokainen toimija pääsisi toteuttamaan visioitaan rohkeasti ja täten luomaan omannäköistään toimintaa. Itse henkilökohtaisesti odotan myös teidän kaikkien tapaamista vuoden aikana sekä toimistolla että erilaisissa tapahtumissa.

Tulkaahan juttelemaan, jos minut bongaatte esimerkiksi tapahtumissa tai toimistolla. Lisäksi minut saa kiinni Telegramissa käyttäjänimellä @riikkaelina sekä sähköpostitse puheenjohtaja@staabi.fi. Nähdään tapahtumissa ja toimistolla!

Mitä parhainta vuotta toivottaen,

Puheenjohtajanne,
Riikka