Pitäkää älylaitteistanne tiukasti kiinni, sillä vuoden järisyttävin, svengaavin sekä tyrmäävin lomake on auennut! Kyseessä on tietenkin elämääkin suurempi Staabin kansallinen tuutorhaku, joka on alkanut tänään 1.2. ja jatkuu aina sunnuntaihin 14.2. asti. Tuutorhaussa haetaan Staabille kandivaiheen tuutoreita, aikuisopiskelijatuutoreita sekä maisterituutoreita ja tuutorpaikkoja on tarjolla yhteensä noin 40.

Staabin tuutorointi on monipuolista toimintaa ja tuutorit ovatkin korvaamaton apu uusille opiskelijoille. Tuutorit auttavat yliopiston käytäntöjen oppimisessa, opastavat arjessa, ryhmäyttävät fukseja ja ovat tukena ylipäätään kaikessa, missä uusi opiskelija apua tarvitsee. Vaikka tuutorointi tapahtuu vahvasti fuksiviikkojen ympärillä, on tuutoreilla mahdollisuuksia järjestää myös omia tapahtumiaan.

Tuutorina pääsee siis esimerkiksi suunnittelemaan ja järjestämään tapahtumia, tutustumaan uusiin ihmisiin sekä kerryttämään kokemusta luottamustehtävässä toimimisesta ja ryhmätyöskentelystä. Tuutorointi on auttamisen ja opastamisen ohessa myös hauskanpitoa! Lisäksi tuutoroinnista on mahdollista suorittaa kahden opintopisteen laajuinen opintosuoritus.

Tuutoriksi haetaan TREY:n sähköisen lomakkeen kautta osoitteessa https://form.jotformeu.com/92381865801361. Koska tuutorvalinnat tehdään pelkkien hakemusten perusteella, omaan hakemukseen kannattaa käyttää aikaa ja vaivaa! Hyvä hakemus on rehellinen, mutta erottuu joukosta. Vastaa kysymyksiin aidosti omana itsenäsi – älä yritä miettiä sitä, mitä kysymyksiin halutaan vastaukseksi. Kaikista tärkeintä on kuitenkin oma motivaatio!

Tuutoreiksi etsimme mahdollisimmin monipuolista joukkoa hallintotieteilijöitä. Arvostamme erityisesti motivaatiota, innokkuutta sekä vastuullisuutta. Aikaisempaa kokemusta ei tarvita, sillä valitut tuutorit koulutetaan tehtäväänsä. Hakijoilta edellytetään ainoastaan huolellisesti täytettyä hakemusta sekä sitoutumista kevään koulutuksiin ja tietenkin syksyn tuutorointiin.

Tuutorhakijoiden kannattaa myös lukea tuutoroinnin ohjesääntö osoitteessa https://staabi.fi/yhdistys/ohjaavat-dokumentit/. Kyseessä on asiakirja, joka ohjaa Staabin tuutorvalintoja. Lisäksi kuten toimintasuunnitelmaan 2021 on kirjattu, toteutamme kansalliset tuutorvalinnat ensisijaisesti anonymisoitujen hakemusten perusteella ja myös siksi hakemukseen on tärkeä panostaa.

Siirrä siis muut velvollisuudet syrjään, nappaa vierelle kuppi kuumaa, ota mukava asento ja riennä täyttämään tuutorhakemusta! Lopullisista tuutorvalinnoista tiedotamme viimeistään 28.2. hakemuksissa annettujen sähköpostien kautta.

Mikäli joku asia kansallisessa tuutoroinnissa jäi vielä mietityttämään, voit osoittaa huolesi ja kysymyksesi allekirjoittaneelle sähköpostitse tuutorointi@staabi.fi!

Innokkain tuutorhakuterkuin

Jenna Miettinen

Hallituksen tuutor- aikuisopiskelija- ja ympäristövastaava