Kiitos kaikille Staabin blogin lukijoille vuodesta 2019. Luet tällä hetkellä vuoden viimeistä postausta. Niinkuin yhdistyksessämme on tapana niin ensi vuodesta eteenpäin tätä blogia vetää uusi kopo uusine kirjoitelmineen. Itse siirryn tästä hitaasti Staabieläkkeelle ja ensi vuoden toiminkin ylioppilaskuntamme TREYn hallituksessa. Tämä taitaa olla jonkinlainen Staabin kopojen perinne.

Vuoteen mahtunut paljon

Vuosi hujahti ohitse nopeasti, mutta siihen mahtui koponkin näkökulmasta monenlaista. Uusi kandidaatinohjelma Sustainable Urban Development saapuu (voit lukea siitä tästä blogista!), menetelmäopetustamme alettiin kehittämään ja kopo on mielestäni ollut tänä vuonna näkyvämpi Staabissa kuin koskaan. Olen itse päässyt vääntämään kaikenlaisista kopoaiheista ja pieniä voittoja on vuoden sisään mahtunutkin, kuten esimerkiksi tämän syksyn Tutkimuspraktikum-kurssin sisäänoton nostaminen. Lisäksi Edunvalvontablogin nimi muuttui Staabin blogiksi ja se siirtyi meidän upouudelle nettisivulle.

Toivon siis toteuttaneeni vaalilupaukseni ja, että saitte edes hieman koposta päähän tänä vuonna. Jos ette, niin seuraajani varmasti humauttaa teitä viimeistään päähän!

Nyt on aika muutoksen

Koko Staabin toiminta on muuttunut todella paljon jo ihan oman opiskeluaikani varrella. Menemme koko ajan ammattimaisempaan suuntaan ja kasvu vaikuttaa yhä hurjalta. Melko tuoreessa historiassa pystyimme pitämään kolmioetkot Toas Markuksentorin muutaman hassun neliön tilassa. Nykyään meillä on niin paljon aktiiveja, että olemme joutuneet etsimään uusia tiloja joihin kaikki mahtuvat! Tämä on tietenkin erittäin positiivinen muutos. Homma muuttuu koko ajan strategisemmaksi, ihmiset ovat toiminnassa mukana pidempään ja vielä kovemmalla innolla ja boolin määrä bileissä on jatkuvassa noususuhdanteessa.

Tämä tietenkin johtuu staabilaisita, meidän loistavasta porukasta!

Pysytään vallan kahvassa!

Tämän vuoden syyskokouksessa esitettiin ponsi, jossa toivottiin staabilaisten pysyvän vallan kahvassa ja hakeutuvan erilaisiin johtaviin pesteihin. Tämän voisi sanoneen toteutuvan erittäin hyvin jo tämän alle kuukauden aikana.

Ylioppilaskuntamme TREYn historian toinen puheenjohtaja onkin meidän oma Annika, joka vielä viime vuonna kirjoitteli näitä blogipostauksia Staabin kopona ja nyt on koko ylioppilaskuntamme pääjehu. Allekirjoittanutkin pääsee pyörimään ensi vuodeksi TREYn viestintäsektorille, samaan hallitukseen Annikan kanssa. TREY-vuosi tulee varmasti olemaan huikea, mutta eniten ehkä silti odotan Staabin fuksiviikoilla edustamista!

Valtakunnallisella tasolla hallintotieteilijöille menee myös hyvin, sille Suomen seuraava pääministeri on alamme edustaja Sanna Marin. Kuten hän vuosijuhlillamme mainitsi niin hänelläkin on vahva järjestötausta esimerkiksi pääainejärjestömme Hallojen bileministerin tehtävistä! Voisi siis sanoa, että hallintotieteilijät ovat vallan kahvassa. Tutkinnollamme ja staabimaisella asenteella siis pääsee pitkälle.

Staabilla ja alallamme menee siis hyvin. Tämä on oikein ja kunnollista. Kiitos vielä hurjasti kaikille blogin lukijoille ja koko staabille huikeasta vuodesta ja vielä huikeammasta jatkosta!

Haikein terveisin
Koponne
Aleksi