Alumni-ilta

Heipä hei!

Ja hupsista, onpahan tässä ehtinyt vierähtää tovi jos toinenkin ensimmäisen tekstin julkaisun jälkeen.. Hallitus pahoittelee asiaa, koitetaan nyt ryhdistäytyä! 😉
No mutta, mennäänpäs asiaan. Olin tulossa kertomaan alumnitapahtumasta, joka järjestettiin 20.3. Helsingissä. Staabin alumnitoiminta on pistetty muutama vuosi sitten käyntiin, sillä staabilaisia halutaan muistaa vielä valmistumisenkin jälkeen.
Allekirjoittanuthan toimii Staabin hallituksessa alumni- ja aikuisopiskelijavastaavana. Kun pesti minulle annettiin viime vuoden lopussa hallituksen järjestäytymiskokouksessa, alkoi päässäni surista huimasti. ”Mitä keksisin alumneille, keitä alumnit oikein edes ovat?!” Alkuhämmennykseni hälvettyä päätimme järjestää alumneille illan samana päivänä, kun olisimme menossa Helsinkiin työelämäexcursiolle. Iltaan olisi myös opiskelijoilla mahdollisuus osallistua.
Alkuvuosi menikin suunnitelmia tehdessä tapahtuman suhteen. Lopulta sitten koittikin tämä pientä stressiä ja jännitystäkin aiheuttanut ilta. Olimme vuokranneet Pasilasta saunatilan, jonne menimme etukäteen valmistelemaan illan tarjoiltavia sekä muutenkin valmistautumaan iltaan. Hiljalleen ihmisiä alkoi saapua paikalle ja pääjärjestäjäkin alkoi rauhoittumaan.
Ilta sujui varsin rennossa ja mukavissa merkeissä, kuten oli tarkoituskin. Paikalle saapui parisenkymmentä alumnia ja opiskelijaa. Ihmiset pääsivät illan aikana tutustumaan toisiinsa ja opiskelijat saivat kuulla kullanarvoisia vinkkejä työelämässä olevilta staabilaisilta. Oli mukava myös kuunnella alumien kertomuksia omista opiskeluvuosistaan. Eipä meno ole paljon tainnut muuttua vuosien aikana. 😀
Iltaan osallistui staabilaisia vuosien varrelta, sillä myös hallituksen puheenjohtaja vuodelta -98 pääsi paikalle. Hän toi mukanaan hänen opiskeluvuosinaan julkaistuja Staapisia, mikä oli mukava yllätys. Lehtiä lukiessa ymmärsi, kuinka paljon Staabillakin on vuosikymmeniä jatkuneita perinteitä!

Alkuvuosi on mennyt todella vauhdilla ja koko kuluneen hallituskauden ajan suunniteltu alumnien ilta saapui ja päättyi aivan liian nopeasti. Ideoita alumnitoiminnan jatkon suhteen on kuitenkin syttynyt, joten katsotaanpa mitä tulevaisuus mahtaa tuoda tullessaan… Stay tuned!

– Laura, STAABI ry