Syksy tuo tullessaan perinteisesti uusia tuulia. Uudet opiskelijat aloittavat fuksiviikot ja kaksivuotissykli edustajistossa tulee päätökseen tänä syksynä eli edustajistovaalit ovat tulossa. Teema on luultavimmin tullut tutuksi monille menneiltä vuosilta tai fuksiviikkojen tapahtumien yhteydessä, mutta kerrataan lyhyesti. Tampereen ylioppilaskunnan (TREY) edustajistovaalit ovat opiskelijoiden yksi merkittävimpiä väyliä käyttää valtaa ja äänestää haluamansa ehdokkaat osaksi 49 jäsenistä edustajistoa. Ylintä valtaa käyttävänä edustajisto päättää ylioppilaskunnan ohjaavista linjoista kuten talousarviosta sekä äänestää hallituksen kokoonpanon.

HALLI eli Hallintotieteiden liitto on sitoutumaton edustajistoryhmä edustajistossa. Arvojamme ovat järjestölähtöisyys, yhteiskuntavastuu ja yhteistyö. Hallilla on tällä kaudella ollut huimat neljä edaattoria sekä 12 varaedaattoria, joka tekee Hallista yhden suurista edustajistoryhmistä. Syksykiireet alkoivat Hallissa heinäkuun puolella, kun edustajistovaaleja alettiin suunnittelemaan toden teolla. Tehtiin viestintäsuunnitelmaa ja pidettiin suunnittelupalavereja. Nyt eletään syyskuun alkua ja ehdokasasettelu on käynnissä vielä 18.9. asti. Tulevissa vaaleissa etsimme jälleen riveihimme kaiken taustaisia ja vuosikurssisia opiskelijoita. Ryhmämme on osoittanut, että on 16 erilaista tapaa olla hyvä edaattori ja jokainen voi olla sellainen omana itsenään. Toiveenamme on pitää tämä edaattorimäärä myös ensi kaudelle ja vahva asema edustajistossa.

Miksi Halli? Halli antaa ryhmänä ehdokkailleen hyvät eväät kasvaa opiskelijavaikuttajana ja saada eturivin paikka olla mukana vaikuttamassa edustajiston toimintaan, sillä Hallissa varsinaisten lisäksi myös varat pääsevät halutessaan aktiivisesti mukaan sisäiseen päätöksentekoon sekä edustajiston kokouksiin käyttämään ääntä. Halli on perinteisesti ryhmänä aktiivinen ja saa asioita aikaan, josta on hyötyä kaikille edustajistossa.

Jos kiinnostus edustajistotyöskentelyä ja opiskelijavaikuttamista kohtaan on herännyt sinulla tai kaverillasi tai teillä on joitain kysymyksiä edustajistotyöskentelyyn tai ehdokkuuteen liittyen, laita viestiä meille vaikka Telegramin, Instagramin tai Facebookin kautta. Laita myös Hallintotieteiden liitto seurantaan Facebookissa ja Instagramissa @hallintotieteidenliitto ja käy katsomassa myös meidän nettisivut halli.info. Syksyn mittaan esittelemme viestintäkanavissamme muun muassa Hallin vaaliteemoja.

Vaalit siis tulevat, mitäs muuta Halli on tehnyt ja tekee tällä hetkellä. Keväällä valittiin uutta pääsihteeriä ja nyt elokuun edustajiston kokouksessa äänestettiin viisi hallilaista Suomen Ylioppilaskuntien liiton liittokokousdelegaatioon. Meitä lähtee itseni lisäksi Aleksi, Eemeli, Selinä, ja Annika. Itse lähden myös Opiskelijoiden liikuntaliiton liittokokoukseen Katinkultaan marraskuun alkupuolella. Kansallisia vaikuttamisen paikkoja siis piisaa ruhtinaallisesti hallilaisille tänä syksynä, joista kerrotaan kuulumisia myös meidän viestintäkanaviin. Tämän lisäksi syksyyn kuuluu perinteisesti ensi vuoden suunnittelu kuten toimintasuunnitelman, talousarvion ja tapahtumien aloitteiden jättäminen. Halli teki toimintasuunnitelman osalta kolme ja tapahtumien suhteen neljä aloitetta. Syksystä on tulossa hektistä ja Halli tulee olemaan menossa mukana nähdään siis tapahtumissa ja toimistolla!

Syksyisin terveisin ja vaaleja odotellen

Hallintotieteiden liiton ryhmän puolesta
Ryhmänjohtaja Hanna Vähävuori
TG: hannamaaria