Heissansaa ja hyvää orientaatioviikkoa! Kesä oli ja meni, ja edessä on sellainen koposyksy, että tekee tiukkaa pysyä perässä. Samalla tämä syksy on THE syksy niille, joita kopokuviot ovat kiinnostaneet, mutta vielä ei ole saanut aikaiseksi lähtemään mukaan. Tässä postauksessa kaikki mahdollinen tämän syksyn kopotapahtumista – ainakin melkein.

Aivan ensimmäisenä käynnissä on kaksi halloped-hakua: täydennyshaku, jossa haetaan yhtä varajäsentä Johtamisen ja talouden tiedekunnan tiedekuntaneuvostoon jäljellä olevaksi kaudeksi päättyen 31.12.2022 sekä megahallopedhaku, jossa ovat auki kaikki hallinnon opiskelijaedustajien paikat kaudelle 2023-2024. Täydennyshaku on auki 17.-31.8. ja lisätietoja sekä hakukuulutukset löydät TREYn nettisivuilta.

Megahallopedhaku taas on auki 22.8.-18.9.. Haussa haetaan opiskelijaedustajia tiedekuntaneuvostoihin, muutoksenhakulautakuntaan, yhteiskunnallisen vuorovaikuttamisen neuvostoon, koulutusneuvostoon sekä konsistoriin. Staabilaisten kannattaa pitää silmällä erityisesti Johtamisen ja talouden tiedekunnan tiedekuntaneuvoston hakua, jonne haetaan viittä varsinaista ja viittä varajäsentä. Lisätiedot ja hakukuulutukset löytyvät TREYn nettisivuilta. Ai mikä tiedekuntaneuvosto? Mikä halloped? Ei hätää, vastaukset näihin kysymyksiin löydät Staabin viestinnästä myöhemmin syksyllä.

Mikäli haluaa ensin kokeilla matalamman kynnyksen vaikuttamista, on siihen tänä syksynä ainakin kaksi hyvää mahdollisuutta: ensin TOSI-tilat-tutkimushanke järjestää oppimisympäristöjä käsittelevän työpajan torstaina 25.8. ja sen jälkeen torstaina 15.9. Johtamisen ja talouden tiedekunnan tilaisuuteen Missä mennään kampuskehityksessä – miten se koskettaa tiedekuntaa, entä minua?

TOSI-tilat-tutkimushankkeessa tarkastellaan oppimisympäristöjen tarpeita erityisesti Johtamisen ja talouden tiedekunnan opiskelijoiden näkökulmasta. Työpajoja järjestettiin jo keväällä, ja suosittelenkin niitä lämpimästi! Täällä saat kertoa konkreettisesti ajatuksiasi tulevaisuuden tiloista. Tuleva työpaja järjestetään Hervannan kampuksella Rakennustalossa, Arkkitehtuurin yksikön betoniportailla klo 9-11:30. Mukana on myös Rakennetun ympäristön tiedekunnan opiskelijoita. Työpajaan voi ilmoittautua täällä.

Missä mennään kampuskehityksessä – miten se koskettaa tiedekuntaa, entä minua? on avoin keskustelutilaisuus tiedekunnan henkilöstölle ja opiskelijoille. Tilaisuudessa käydään keskustelua ja vastataan kysymyksiin koskien kampuskehityksen toimitilaohjelmaa. Juuri nyt ajankohtaisia teemoja ovat toimitilaohjelman 1. vaiheen tilannekuva ja 2. vaiheen valmistelu sekä osallistumisen paikat ja mahdollisuudet. Paikalla on kampuskehitystiimin jäseniä, dekaani sekä tiedekunnan kampuskehitystyöryhmäläiset. Tilaisuus järjestetään Teamsissa klo 9-10. Linkki tilaisuuteen löytyy viikon 34 viikkotiedotteesta sekä sen saa myös allekirjoittaneelta.

Lopuksi sananen edustajistovaaleista! Tampereen ylioppilaskunnan 49-jäseninen edustajisto valitaan tulevalle kaksivuotiskaudelle loka-marraskuun vaihteessa. Juuri nyt on oiva aika pohtia, olisiko seuraava askeleesi ylioppilaskunnan edustajistossa. Myös edustajistovaaleista pääset lukemaan lisää myöhemmin Staabin viestintäkanavissa! Lisätietoja vaaleista sekä ehdolle asettumisesta löydät TREYn nettisivuilta. 

Huh, siinäpä kopokuulumisia kerrakseen! Mikäli kopolle tulee asiaa, saa yhteyden sähköpostitse koulutuspolitiikka@staabi.fi sekä Telegramissa @helmiyli, kuin myös toimistolta ensimmäisen periodin ajan maanantaisin klo 9-12.

Kopoisaa syksyä!

Koponne, Helmi