Vuoden alku on vierähtänyt hurjaa vauhtia, ja Wappu on jo ovella. Kevätlukukausi on kulunut silmissä (tosin ainakin allekirjoittaneella kaikkeen muuhun kuin opintoihin).

Viime viikolla pärähti Instagramin puolelle vuoden ensimmäinen talouskatsaus päättyneen kvartaalin osalta. Tämä infopläjäys toteutettiin yhdistyksemme taloudenhoidon salojen avoimuuden edistämiseksi ja tiedon jakamiseksi kiinnostuneille. Vuoden mittaan samantyylinen katsaus on tarkoitus toistaa kvartaaleittain jossakin muodossa. Tässä blogitekstissä on niin ikään tarkoitus avata taloussektorin rattaiden pyörintää vielä vähän lisää.

Korona vaikutti vielä vahvasti yhdistyksemme toimintaan vuoden alussa. Tämä puolestaan heijastui myös taloussektorille kohdistuvaan työmäärään esimerkiksi vähäisen tilitapahtumamäärän ja ostolaskurintaman hiljaisuuden kautta. Toisaalta kvartaalin aikana myös kiirettä on riittänyt. 55. vuosijuhlien tapahtumakokonaisuus lisäsi voimakkaasti taloussektorin työmäärää, sillä juhlaviikko oli tiettävästi Staabin historian suurimpia satsauksia. Käytännön taloushallintotyötä kertyi siis maaliskuun alun osalta varsin rutkasti, ja tätä talousvastaavan piti hetkellisesti naputella kirjoihin ja kansiin myös yksikätisenä (oli hyvä sillis!). Kvartaalin loppupuolella työtä riitti lisätalousarvion parissa, joka kuitenkin saatiin ilman suurempia viilauksia numeroiden osalta mallilleen, ja edelleen hyväksytyksi kevätkokouksessa. Se menneestä.

Kuluvan vuoden tulevaisuusnäkymien osalta olen tavoitteekseni ottanut Visma Passeli -taloushallintojärjestelmän laajemman hyödyntämisen aloittamisen yhdistyksen arjen taloustehtävien hoitamisessa. Käytössä oleva järjestelmämme pursuaa mahdollisuuksia siirtää excel-naputtelut kokonaan samaan systeemiin, joka taas osaltaan vähentäisi manuaalista työtä, sekä poistaisi turhia päällekkäisyyksiä toiminnoista.

Yhteenvetona voisi todeta vuoden alkaneen sektorin osalta varsin mukavasti. On hyvä aika alkaa vihdoinkin nauttimaan Wapun tapahtumatarjonnasta, sekä virittäytyä aitoon suuren urheilujuhlan tunnelmaan. Jos yhdistyksemme talousasiat askarruttavat, aina voi laitella viestiä tai nykäistä hihasta.

Hyvää Wapunaikaa kaikille!

Talousvastaavanne

Aleksi