Hei kaikki Staabin blogia lukevat!

Sain kunniakseni kirjoittaa tämän vuoden ensimmäisen blogikirjoituksen ja näin ollen palauttaa blogin myös joulutauolta. Sattumalta olen myös kirjoittanut viime vuoden viimeisen tekstin, jossa totesin, että palaan mahdollisesti kirjoittelemaan blogia vuonna 2022. Näin kävikin, ja täällä kirjoittelee tällä kertaa puheenjohtajanne Julia.

Mennään sitten asiaan. Miltä vuosi 2022 näyttää puheenjohtajan silmin? Odotamme kaikki varmasti paluuta ”normaaliin”, eli aikaan pandemian jälkeen. Unelmissamme on erityisesti perinteinen wappu, ja toimintavuotta leimaa kahdet vuosijuhlat. Monien projektien ja tapahtumien suunnittelu onkin jo alkanut. On kuitenkin huomioitava se, että kuten olemme kahden viime vuoden aikana huomanneet, mitä vain voi tapahtua. Meidän tuleekin varautua jälleen etäilyyn, vaikka sitä ei kukaan varmastikaan toivo. Tällöin on löydettävä uusia tapoja pitää huolta yhteisöllisyydestämme. Onneksi meillä on kuitenkin motivoituneita tekijöitä järjestössämme, joten toiminta jatkuu, kävi miten kävi.

On myös muistettava tärkeiden dokumenttiemme vaikutus toimintaan. Tulevana vuonna tullaan jatkamaan strategian jalkauttamista, minkä lisäksi myös kestävän kehityksen suunnitelman noudattaminen alkaa. Näihin asioihin tullaan perehtymään vuoden aikana hallituksen ja toimareiden kanssa, ja tiimitkin pääsevät varmasti mukaan pohtimaan dokumenttien vaikutusta toimintaamme.

Entä mitä on ehditty jo tekemään ja suunnittelemaan ensimmäisen toimintaviikon aikana? Hallitus on jo päässyt pitämään ensimmäiset iltakoulut ja kokouksen. Tärkeimpiä tehtäviä ovat olleet perehtyminen Staabin toimintaan sekä toimihenkilöiden ja tiimien valitseminen. Saimmekin tehtyä loistovalinnat, joten vuoden tulevia projekteja voidaan lähteä toteuttamaan hyvillä mielin! Seuraavaksi mennäänkin innolla kohti muun muassa toimijoiden ryhmäyttämistä ja uusia suunnitelmia.

Lopuksi voisin todeta, että mitä tahansa tänä vuonna tapahtuukin, odotan innolla tulevaa. Tämä vuosi tuo varmasti mukanaan haasteita, onnistumisia ja uusia kokemuksia. Lähdetään siis innolla uutta kohti ja törmäillään toimistolla ja tapahtumissa!

PS. Jos haluat ottaa yhteyttä minuun tai esimerkiksi kysyä jostakin, sähköpostini on puheenjohtaja(at)staabi.fi ja telegramkäyttäjäni on @juliajee. Ollaan yhteyksissä!

Upeaa uutta vuotta toivottaen,

Puheenjohtajanne Julia