Vuosi on kulunut melko nopeasti ja nyt onkin jo vuoden viimeisen blogikirjoituksen aika! Ensimmäinen blogiteksti oli otsikoitu uuden kopon ensiaskeleiksi, kun nyt on jo aika ottaa viimeiset kopoaskeleet. Tämä tarkoittaa myös osaltani viimeistä blogikirjoitusta koulutuspoliittisena vastaavana. Nyt onkin hyvä tehdä katsaus tähän vuoteen: mitä kopovuosi 2021 piti sisällään?

Vuoden ensimmäisessä blogikirjoituksessa kerroin siitä, kuinka tämän vuoden tavoitteita ovat anonyymin yhteydenottokanavan käyttöönotto ja strategian jalkauttaminen. Anonyymi yhteydenottokanava luotiin nopeasti nettisivuille, siitä kiitos erityisesti ICT-sektorillemme! Uudistus oli hyvä, sillä olen saanut vuoden aikana paljon palautetta tältä kanavalta. Strategian jalkauttamistyö on myös aloitettu. Edunvalvontasektorin läpileikkaavuutta edistettiin esimerkiksi Pannukakkuja ja parkumista -tapahtumalla, sillä siihen osallistui useita sektoreita. Lisäksi vuoden aikana on pyritty tuomaan edunvalvontaa lähemmäksi staabilaisia muun muassa matalan kynnyksen tapahtumien ja kopogrillien kautta.

Syksyyn asti kopovuosi oli melko rauhallinen. Välillä joutui ehkä selvittelemään yksittäisiä ikävämpiäkin asioita, mutta yhteistyö esimerkiksi henkilökunnan kanssa on sujunut niin hyvin, että asiatkin ovat selvinneet melko helposti. Syksy toi kuitenkin mukanaan kopokriisejä, suurimpina kielikeskuksen kursseille arpominen ja valmentavien kielikurssien katoaminen sekä mahdollinen tiloista luopuminen. Asiat ovat kuitenkin pikkuhiljaa alkaneet selvitä: kielikeskus aikoo parantaa kurssien määrää ja sinne pääsyä, keväällä järjestetään ainakin ruotsin valmentavia työpajoja sekä tila-asiassa avattiin yhteisölle kysely tiloista.

Nämä toimet eivät kuitenkaan ole (ainakaan omasta mielestäni) riittäviä. Onneksi kuitenkin ensi vuonnakin meidän opiskelijoiden etua valvoo moninainen joukko. Toivotankin paljon tsemppiä ensi vuoden toimijoille niin näiden kuin uusienkin kopoteemojen parissa!

PS. Vuoden viimeinen kopogrilli on vielä tulossa! Pääsette vielä viimeisen kerran grillaamaan kopoa torstaina 16.12., nähdään silloin Instagramissa!

PPS. Blogikirjoitukset eivät ole omalta osaltani täysin ohi. Pääsen luultavasti ensi vuonnakin kirjoittelemaan blogiin, silloin tosin puheenjohtajan roolissa. Nähdään taas ensi vuonna!

Jouluisin terveisin,

Koponne Julia