Staabin toimintavuosi 2021 alkaa pikkuhiljaa tulemaan päätökseen ja niin myös samalla minun omat hallitustehtäväni Staabin parissa. Vuodet 2020 ja 2021 Staabin hallitustoiminnassa ovat olleet erittäin antoisia, opettavaisia ja olen saanut kokea mitä mahtavimpia asioita. Kaikki ei kuitenkaan ole ollut helppoa, kivaa, hauskaa tai leppoisaa, vaan näiden vuosien aikana on ollut myös paljon haasteita ja vastoinkäymisiä, mutta niistäkin kaikista olen oppinut ja paljon. Ajattelin tässä muistella hieman niitäkin, koska ne ovat myöskin lopulta aika hauskoja muistoja!

Vuonna 2019 järkkäsin Staabin vuosijuhlasilliksen ja lähtöaamuna oli tarkoitus koko sillisporukan lähteä aikaisin kohti Aitoon Honkalaa ja hakea paljut matkalla. No lähtiessä huomasimme, että vetokoukut paljuihin olivat vain TREYn pakussa, sekä äitini kolmiovisessa Peugeot 260:ssa. No eihän siinä auttanut muu kuin laittaa palju pikkupösöön kiinni ja lähteä viemään sitä kohti juhlapaikkaa. Auto kulki viisi fuksia kyydissä ja palju perässä parhaimmillaan alamäkeen 60km/h ja moottori huusi kuin viimeistä sillispäivää. No, auto pysyi ehjänä ja juhlakansa pääsi paljuihin ja minä opin ottamaan pienetkin, mutta erittäin merkittävät asiat huomioon.

Seuraava mieleen jäänyt asia on ehdottomasti se, kun päätimme vuonna 2020 yhdessä hallituksen kanssa, että otamme ensimmäistä kertaa anonyymit tuutorvalinnat käyttöön. Idea sinänsä aivan loistava ja toimiva sekä parantaa valintojen yhdenvertaisuutta. Olimme kuitenkin sopineet, että hakemusten tulemisen jälkeen kolmen päivän päästä pitäisimme iltakoulun, jossa alustaisimme valintojen teon. Kuitenkin hakulomakkeen kanssa oli teknisiä ongelmia ja valmisteluaika lyheni merkittävästi ja hakemuksia tuli jälleen aiempaa enemmän, eikä anonymisointityöhön ollut varsinaisesti perehdytystä olemassa. Lähes vuorokauden putkeen hakemusten kanssa tuskailtuani hakemukset kuitenkin saatiin anonymisoitua ja tehtyä hyvät valinnat. Aikaa siis kannattaa uusien asioiden kanssa varata normaalia enemmän.

Puheenjohtajavuosi on itsessään kokonaisuudessaan ollut todella opettavainen ja olemme kohdanneet monia haasteita vuoden aikana. Mieleen haasteiden osalta jäänee varmasti vuoden alun tarve järjestää ensimmäisen viikon jälkeen yhdistyksen ylimääräinen kokous, jolloin sille ei todellakaan olisi ollut aikaa, sekä syyskokousprosessi kokonaisuudessa, mutta varsinkin toimintasuunnitelman teko. Toimintasuunnitelma jäi mieleen sen uudistamishaasteiden vuoksi ja siksi, että se tehdään nimenomaan tulevan vuoden toimijoita varten ja se tulee ohjaamaan toimintaa muiden osalta, ei minun itseni, eikä suurimman osan hallituksen osalta. Lopputulos oli kuitenkin mielestäni onnistunut ja toivon, että se tarjoaa hyvät lähtökohdat tulevaan toimintavuoteen.

Lopuksi vielä kiitos kaikille, joiden kanssa on saanut näitä hommia tehdä ja kiitos yhdistykselle luottamuksesta, että minut on näihin pesteihin ylipäätänsä valittu. Erityisesti haluan, että jokainen järjestötoimija muistaa kaikissa pesteissä, että homman kuuluu olla hauskaa ja sitä voi tehdä kliseisen sanonnan mukaisesti tosissaan muttei totisesti. Tsemppiä tuleville toimijoille ja kiitos että olette jaksaneet tehdä töitä yhteisömme eteen!

Hyvää joulunodotusta toivottaa

Väistyvä puheenjohtajanne

Juho Katajamaa