Kevään 2022 kv-tuutorihaku pyörähti käyntiin viikko sitten ja se jatkuu vielä 26.10. asti. Etsinnässä on pääsääntöisesti vaihto-opiskelijoiden tuutoreita, mutta Staabin kohdalla on yksi mielenkiintoinen poikkeus. ”Vaihtarituutoreiden” lisäksi etsimme nyt Staabista tuutoreita MARIHE-opiskelijoille!

MARIHE tulee sanoista Master’s Programme in Research and Innovation in Higher Education. Älä kuitenkaan hämäänny – tämän ohjelman opiskelijat valmistuvat hallintotieteiden maistereiksi, sillä nimestään huolimatta MARIHE ei varsinaisesti keskity koulutukseen, vaan korkeakoulutuksen, tutkimuksen ja innovaatioiden johtamiseen. Kyseessä on erityislaatuinen tutkinto-ohjelma, jossa opiskelu on hyvin liikkuvaa ja kansainvälistä. Opiskelijat viettävät neljästä lukukaudestaan ensimmäisen Itävallassa, toisen Suomessa, kolmannen sekä Aasiassa että Euroopassa ja viimeisen lukukauden taas Suomessa, Saksassa, Itävallassa tai Unkarissa.

Koska MARIHE-opiskelijat ovat hallintotieteilijöitä, Staabilla on tänä lukuvuonna erityinen kunnia ja vastuu heidän tuutoroinnistaan. Opiskelijoiden aikataulut ovat tiukat ja maisemat vaihtuvat nopeasti, joten meidän apuamme todella tarvitaan. MARIHE-tuutorin tehtävät eivät silti eroa vaihtarituutorin tehtävistä ajallisesti tai työmäärällisesti. Nämä kaksi kv-tuutoriryhmää on kuitenkin erotettu toisistaan siitä syystä, että MARIHEn erilaisen toimintatavan vuoksi kv-tuutorikoulutuksessa läpi käytävät asiat eivät kaikilta osin koske heidän opiskelijoitaan. Muut keväällä saapuvat kansainväliset opiskelijat ovat nimittäin vaihto-opiskelijoita, mutta MARIHElaiset tutkinto-opiskelijoita, jotka eivät osallistu esimerkiksi Welcome Weekiin. Jotta omenat ja appelsiinit eivät menisi sekaisin, vaihtarituutorit tuutoroivat vain vaihto-opiskelijoita ja MARIHE-tuutorit vain MARIHE-opiskelijoita.

Olitpa sitten fuksi tai jo kokeneempi tieteenharjoittaja, kv-tuutorointi on hyvä mahdollisuus saada uusia kokemuksia ja tuttavuuksia sekä kehittää kieli- ja ryhmänohjaustaitoja. Kv-tuutorointi ei myöskään estä kevään kansalliseen tuutorihakuun osallistumista. Jos siis tunnet kv-tuutoroinnin kutsuvan sinua, käy täyttämässä hakulomake viimeistään tiistaina 26.10. Lisätietoja voit bongata TREYn verkkosivuilta, tai sitten kysyä minulta sähköpostitse (international@staabi.fi) tai Telegramissa (@sannityy).

Mukavia kv-hetkiä toivottaa

Sanni Tyynismaa

Kansainvälisyystoimihenkilö