Yllä oleva ”klikkiotsikko” kuvaa yllättävän hyvin sitä, mitä koposektorilla tapahtuu tällä hetkellä. Ensinnäkin olen saanut kokoustaa jo sekä koulutuksen ohjausryhmässä että hallintotieteiden suunnitteluryhmässä. Erityisesti jälkimmäisessä käsiteltiin varmasti teitä jäsenistöäkin kiinnostavia teemoja. Ensinnäkin opiskelijoille on tulossa Moodleen graduun liittyvä alue, johon kerätään kaikki graduprosessiin liittyvät tiedot samalle alustalle. Pääsemme siis heittämään hyvästit ainaiselle päättömälle tunisivuilla surffailulle! Mikäli tämä koetaan hyväksi toimintatavaksi, sama voisi tulla käyttöön jo kandivaiheessakin. Lisäksi kokouksessa puhuttiin ECIU-hankkeesta, joka järjestää yhteistyössä eri eurooppalaisten yliopistojen kanssa työelämää ja opintoja yhdisteleviä ”haasteita”, joista saa opintopisteitä. Tutustu hankkeeseen täällä. Lopuksi kokouksessa nousi esiin uuden palautejärjestelmän haasteet. Opettajille tullaan onneksi järjestämään koulutusta järjestelmän käytöstä, joten ehkä emme jatkossa tule saamaan palautelinkkiä keskellä yötä ja kolme viikkoa ennen kurssin loppua.

Viini liittyy vahvasti syyskopoiluun, koska koposektori pääsee vihdoin järjestämään ensimmäistä kertaa tänä vuonna lähitapahtuman! Keskiviikkona 13.10. kokoonnumme TOAS Ilmariin keskustelemaan opinnoista teemalla Yliopisto for Dummies 2.0. Näillä Staabin perinteisillä kopoviineillä on tarjolla nimensä mukaisesti viiniä, mutta myös muita virvokkeita. Toiveeni on, että tapahtumaan tulisi sekä fukseja että vanhempia opiskelijoita, jotta päästään oikein kunnolla jakamaan erilaisia kokemuksia. Tapahtumaan voi tulla myöhemminkin kuin aloitusaikana ja sieltä voi lähteä, kun haluaa. Keskustelua ei tarvitse pelätä: kenenkään ei tarvitse olla koulutuspolitiikan asiantuntija. Tapahtumassa jaetaan omia kokemuksia, ja mehän olemme kaikki opintojen kokemusasiantuntijoita. Tulkaa siis rohkeasti keskustelemaan ja tutustumaan toisiinne! Tässä vielä linkit Facebook-eventtiin ja kide.app-ilmoittautumiseen.

Mutta miten grilli liittyy kopoiluun? No, ensimmäinen periodi lähenee loppuaan ja sehän tarkoittaa kopogrillin paluuta! Syksyn ensimmäinen kopogrilli järjestetäänkin torstaina 14.10. Staabin Instagramissa. Kopogrillissä eli kopon somepäivässä päästään lähes kirjaimellisesti grillaamaan kopoa eli kyselemään kysymyksiä koulutuspoliittiselta vastaavalta. Kysymyksiin ja huolenaiheisiin vastataan joko storyssa tai yksityisviestillä. Luvassa on myös visoja, joilla voi testata omaa osaamista Staabiin ja ehkä jopa yliopistoonkin liittyvistä edunvalvonnallisista teemoista. ”Nähdään” siis grillin äärellä!

Syksyisin terveisin,

Koponne Julia