Tällä viikolla Staabin blogissa on vuorossa katsaus Tampereen ylioppilaskunnan edustajistoon ja Hallintotieteiden liiton toimintaan. Kirjottelijana on Hallin ryhmänjohtaja Aleksi.

 

Lyhyesti Hallista ja ylioppilaskunnan edustajistosta

HALLI eli Hallintotieteiden liitto on sitoutumaton edustajistoryhmä Tampereen ylioppilaskunnan (TREY) edustajistossa. Arvojamme ovat ainejärjestölähtöisyys, vuorovaikutus ja yhteistyö. Halli hoitaa edustajistotyön vakavasti hyvin valmistautumalla ja pyrimme tekemään siitä samalla helposti lähestyttävämpää viestimällä työskentelystä avoimesti.

Mikä sitten on ylioppilaskunnan edustajisto? Edustajisto eli tuttavallisemmin edari käyttää ylintä päätösvaltaa ylioppilaskunnassa. Tähän kuuluu ylioppilaskunnan suurista linjoista päättäminen, dokumenttien hyväksyminen ja viilaaminen (strategia, talousarvio ja toimintasuunnitelma) sekä TREYn hallituksen valinta. Edustajistossa on 49 jäsentä, jotka valitaan Tampereen yliopiston opiskelijoiden joukoista kahden vuoden välein vaaleilla. Näissä edustajisto- eli edarivaaleissa kaikki TREYn jäsenet voivat asettua ehdolle ja äänestää. Edelliset edarivaalit olivat 2020.

(P.S. Katso tämä sivu, jos kaipaat virkistystä siitä mitä kaikkea ylioppilaskunta tekee: https://trey.fi/ylioppilaskunta)

 

Tällä kaudella tapahtunutta

Halli aloitti tällä kaudella toimintansa isompana kuin koskaan, ryhmämme koko kasvoi viime kauden kahdesta henkilöstä neljään. Tämä on tarkoittanut suurempaa koordinoimisvastuuta ryhmänjohtajalle, mutta samalla suurempaa mahdollisuutta vaikuttaa. Onhan meillä kaksi kertaa enemmän ääniä kuin ennen.

Suurin projekti edustajistossa tähän mennessä on ollut ylioppilaskunnan linjapaperin uudistaminen. Linjapaperiin kirjataan TREYn vaikuttamisen kärjet ja se ohjaakin hyvin suuresti ylioppilaskunnan toimintaa. Edellinen linjapaperi tehtiin ylioppilaskuntien yhdistymisen aikaan ja nyt olikin aika sen päivittämiselle. Halli sai läpi useita tavoitteitaan linjapaperiin, esimerkiksi avoimen väylän opintojen maksuttomuuteen ja opiskelijavalintoihin liittyen. Hallin muutosesityksistä menivätkin kaikki läpi, joten olimme suoriutumiseemme erittäin tyytyväisiä!

Alkuvuoden linjapaperiväännön lisäksi olemme päässeet syksyllä antamaan kommentteja TREYn toimintasuunnitelmaan, joka määrittää mihin toimintaan ylioppilaskunta keskittyy ensi vuonna. Hallin kommentit ovat korostaneet järjestöjen kuuntelemisen ja opiskelijaedustajien kouluttamisen tärkeyttä. Syksyllä jalkauduimme pitämään Staabin kerrostalosuunnistukseen rastia perinteiseen tapaan. Lisäksi voin iloisena ilmoittaa, että Hallin haalarimerkkejä on tulossa lisää myyntiin Staabin toimistolle, hanki omasi!

Lisäksi olemme aktivoituneet Instagrammin puolella ja muutenkin somessa. Kannattaa käydä seuraamassa!

 

Mitä seuraavaksi?

Loppuvuonna keskitymme vahvasti TREYn ensi vuoden toimintaan vaikuttamiseen. Yksi tapa tälle on aiemmin mainittu toimintasuunnitelman kommentoiminen. Lisäksi pian alkaa TREYn hallitushaku. Ylioppilaskunnan hallitus on työhallitus, eli hallituksen jäsenet tekevät kokopäiväistä työtä opiskelijoiden eteen, joten hallitusvalinnan tärkeys on erittäin korostunut asia edustajistossa. Olemme olleet mukana kommentoimassa hallituksen hakuun liittyviä prosesseja, ja marraskuussa edustajamme pääsevätkin äänestämään sopivaa kokoonpanoa viemään ylioppilaskuntaa eteenpäin ensi vuonna.

Näiden jälkeen alkaakin ensi vuoden edustajistovaalikampanjan suunnittelun aloittaminen. Tähän pääsee innokkaat fuksitkin mukaan, joten jos edustajistotoiminta kuulostaa kiinnostavalta niin kannattaa ottaa Halli seurantaan somessa. Vastaan myös mielelläni Halliin liittyviin kysymyksiin vaikka telegrammissa @Allugaattor1 !

Törmäillään toimistolla ja tapahtumissa!

Hallintotieteiden liiton edustajistoryhmä