Fuksiviikot saatiin päätettyä fuksikasteeseen, joten perinteinen Yliopisto for Dummies -tapahtumakin on päästy pitämään. Mutta millainen tapahtuma oli tänä vuonna? Valitettavasti emme osanneet ennustaa kokoontumisrajoitusten muuttumista suuntaan tai toiseen, joten päätimme pitää tapahtuman edelleen etänä. Myöskään suunniteltuja kopojatkoja ei voitu pitää. Etäily toi tietysti haasteita tapahtuman pitämiseen, eikä teknisiltä vaikeuksilta säästytty. Oli miten oli, tapahtuma sujui ainakin kopon näkökulmasta hyvin. Porukkaa oli hyvin paikalla, ja ehkä joidenkin ruutujen takana oli useampi kuin yksi henkilö katselemassa tapahtumaa.

Tapahtumaa kehitettiin viime vuonna saatujen palautteiden perusteella. Ensinnäkin käytännön esimerkkejä oli enemmän. Kerroimme omista sivuaineista ja opiskelutavoista. Lisäksi näytimme Sisua, opiskelijan opasta ja Staabin nettisivujakin. Kerroimme myös, mistä löytyy tiedekuntamme ohjauspalvelut. Tietoa tulikin melko paljon, joten fuksit saavat tapahtuman materiaalit käyttöönsä. Näin ollen materiaalien linkkien avulla on helppo löytää tuniviidakossa oikeisiin paikkoihin.

Ainakin yritimme kovasti välttää vaivaannuttavaa etäkeskustelua. Tapahtumassa oli kuitenkin vuorovaikutteisuutta, sillä chatissä pystyi kyselemään ja keskustelemaan. Lisäksi hyödynsimme Flingaa ajatuksen jakamiseen, ja yksi poll-kyselykin pääsi mukaan. Tapahtuman lopussa olikin vielä kaikkien suosikki, eli Kahoot! Top kolmikolle oli myös luvassa palkinto.

Tapahtuman ajoitusta muokattiin edellisvuosista. Ensinnäkin tapahtuma järjestettiin ilta-aikaan. Lisäksi tapahtuman ajoitusta siirrettiin myöhemmäksi fuksiviikoilla. Tämä johtui siitä, että haluttiin, että fuksit ovat päässeet jo hieman opiskelun makuun. Tällöin on saattanut myös herätä uusia kysymyksiä. Lisäksi orientoivista opinnoista on jo kulunut hieman aikaa, joten asiat eivät ehkä olleet jatkuvaa toistoa, vaan hyvää kertausta.

Ehkä isoin uudistus on vasta tulossa, nimittäin Yliopisto for Dummies tekee paluun ennen toisen periodin alkua perinteisten Staabin kopoviinien merkeissä. Haluamme mahdollistaa fukseille ja vanhoille opiskelijoille vertaistukea ja paikan keskustelulle. Lisäksi tapahtuma on juuri ennen toisen periodin alkua siksi, että voidaan käydä läpi esimerkiksi kurssi-ilmoittautumisia, ensimmäisiä tenttejä ja ensimmäisen periodin kokemuksia. Lämpimästi siis tervetuloa 13.10. keskustelemaan ja kyselemään, toivottavasti ihan livenä!

Tapahtumassa kerrottiin myös lyhyesti siitä, mikä kopo on ja miten Staabin kopon saa kiinni. Tässä vielä lopuksi kertaus siitä: sähköpostini on koulutuspolitiikka@staabi.fi ja nettisivuilta löytyy koulutuspoliittinen yhteydenottolomake, jos haluaa ottaa esimerkiksi anonyymisti yhteyttä. Lisäksi minulle voi laittaa ihan Telegramissa viestiä (@juliajee). Kuulemisiin!

Syksyisin terveisin,

Koponne Julia