Tervehdys täältä Staabin tuutorointisektorilta! Tämän blogitekstin tarkoitus on antaa nopea ja tiivis katsaus siitä, miten Staabin tuutorisektori on puuskuttanut eteenpäin syksyllä 2021. Syksy on kuitenkin koronastakin huolimatta ennen kaikkea tuutoroinnin, uusien ihmisten ja uusien alkujen aikaa.

Perinteiseen tapaan ennen fuksiviikkoja fukseihin otettiin yhteyttä niin puhelimitse, sähköpostitse kuin perinteisenkin postin kautta. Fuksien postiluukkuihin kolahti fyysisenä esimerkiksi loistava fuksistaapinen sekä hallituksen terveiset. Kaikkiin fukseihin saatiin onnistuneesti yhteys jo ennen fuksiviikkojen alkua.

Varsinaiset fuksiviikot polkaistiin käyntiin 22.8. ensitapaamisen merkeissä. Tuutorryhmät pitivät omat tapaamisensa pienissä porukoissa, jonka jälkeen halukkaat jatkoivat vielä yhteiseen osuuteen Sorsapuistoon. Fuksiviikot ovatkin olleet heti ensimmäisestä päivästä lähtien varsin tapahtumarikkaat ja fuksit ovat päässeet osallistumaan monenlaisiin tapahtumiin aina piknikistä kerrostalosuunnistukseen.

Vaikka fuksiviikoilla on tänäkin vuonna ollut paljon ohjelmaa, ei aivan kaikkea ole voitu koronan takia järjestää suunnitelmien mukaan. Tämän takia tänä syksynä tuutorryhmien ja tuutoreiden rooli on ollut entistäkin korostuneempi. Tuutorit ovatkin järjestäneet ryhmilleen ilahduttavan paljon ohjelmaa ja poikkeuksellisesti tänä vuonna myös hallitus on rahoittanut tuutorryhmien omaa toimintaa. Fuksiryhmät ovatkin esimerkiksi käyneet syömässä ja keilaamassa sekä järjestäneet lettu- ja lautapeli-iltoja.

Kaiken kaikkiaan ainakin tuutorvastaavan silmin on näyttänyt siltä, että meno on ollut jo heti ensimmäisestä päivästä lähtien varsin hyvä. Fuksit ovat saaneet onnistuneesti tutustua opiskelijaelämään sekä toisiinsa myös yli ryhmärajojen. Kiitos siitä kuuluu ennen kaikkea tuutoreille, mutta myös kaikille muille toimintaan osallistuville sekä tottakai aktiivisille fukseille.

Loppuun mainittakoon kuitenkin, että vaikka fuksiviikot ovat näyttäneet sujuvan hyvin, on aina myös paljon sellaista, jossa voi kehittyä. Siksi haluaisin muistuttaa sinua lukijaa, olitpa sitten fuksi, tuutori tai muu toimija, Staabin palautekanavasta. Staabin etusivujen (https://staabi.fi/) alaosasta löytyy palautekanava, jossa voi antaa palautetta Staabin toiminnasta myös anonyymisti. Palautekanavaa kannttaa ehdottomasti hyödyntää, jotta toimintaa saadaan kehitettyä entisestään! Syksyllä on lisäksi tulossa vielä erillinen fuksikysely fuksiviikkojen sekä tuutoroinnin onnistumisesta.

Loistavaa syksyn jatkoa toivottaen

Jenna Miettinen

Hallituksen tuutor-, aikuisopiskelija- ja ympäristövastaava