Nyt on koponkin aika onnitella uusia opiskelijoita näin bloginkin puolella! Lämpimästi tervetuloa takaisin myös vanhat opiskelijat!

Ainejärjestökopoilukin on palannut kesälomilta. Tämän olen huomannut ensinnäkin siitä, että yhteydenotot ovat kasvaneet räjähdysmäisesti heinäkuuhun verrattuna. Syksyn ensimmäisiä ongelmia ovat olleet etenkin Sisussa kohdatut haasteet. Kopona en ole valitettavasti Sisu-expertti, joten olenkin päässyt ohjaamaan opiskelijoita eteenpäin. Kurssi-ilmoittautumisiin liittyvissä ongelmissa voi olla yhteydessä esimerkiksi kurssin vastuuopettajaan, jos aika alkaa käydä vähiin ennen ilmoittautumisen loppumista. Yleensä pääset kyllä kurssille, vaikka Sisuun liittyvien ongelmien takia et olisi pystynyt ilmoittautumaan kurssille. Kaikissa Sisuun liittyvissä haasteissa voi olla yhteydessä Sisu-tukeen sähköpostiosoitteeseen sisu@tuni.fi. Muista kuitenkin katsoa ensin Sisun usein kysytyt kysymykset, ne löytyvät täältä!

Staabissa ensimmäinen syksyn kopoprojekti on tietysti Yliopisto for Dummies! Valitettavasti huonontuneen koronatilanteen vuoksi tilaisuus pidetään jälleen etänä. Onneksi kenenkään ei kuitenkaan tarvitse olla yksin ruudun äärellä (ellei niin halua), vaan tänä vuonna rohkaistaan siihen, että fuksit ja tuutorit kokoontuisivat yhdessä osallistumaan tapahtumaan. Olemme kopotiimin kanssa tehneet isojakin muutoksia, joten odotamme innolla tapahtumaa! Vaikka olemmekin etänä, ei kuitenkaan tarvitse pelätä kankeaa etäkeskustelua: mikkiä ei tarvitse avata, jos ei halua! Myös keskustelu chatissä on vapaaehtoista ja anonyymejakin vaihtoehtoja keskusteluun osallistumiseen on. Lämpimästi tervetuloa siis fuksit ja tuutorit (miksei vanhemmatkin opiskelijat) 14.9. Yliopisto for Dummies tapahtumaan!

Vielä viimeisenä haluaisin muistuttaa siitä, miten minuun saa yhteyttä. Minuun voi olla matalalla kynnyksellä yhteydessä, jos kokee opinnoissa haasteita. Esimerkiksi kohtuuttomasti venyvät kurssien arvioinnit tai ongelmalliset kurssien suoritustavat voivat olla tällaisia haasteita. Ensinnäkin minut saa kiinni sähköpostiosoitteesta koulutuspolitiikka@staabi.fi. Jos haluat olla anonyymisti yhteydessä, se onnistuu Staabin verkkosivuilta koulutuspoliittisen yhteydenottolomakkeen kautta. Se löytyy sekä edunvalvonta- että ota yhteyttä-osioista. Matalin kynnys on laittaa viestiä Telegramissa, käyttäjätunnukseni on @juliajee.

Opiskeluintoa syksyyn toivottaen,

Koponne Julia