Etäwapusta ollaan selvitty ja kesä alkaa lähestyä. Tämä tarkoittaa myös sitä, että blogi siirtyy kesälomalle. Sitä ennen on vielä aika käsitellä muutamia ajankohtaisia kopoaiheita!

Kevään viimeinen kopogrilli pidettiin torstaina 6.5., iso kiitos kaikille grilliin osallistuneille! Tällä kertaa kopogrillissä keskityttiin perusasioihin: mitä kopo on, mitä kopo tekee, mistä saa opintoihin apua ja mistä kesäopintotarjonta löytyy. Visoissa taas huomattiin, että suurin osa vastaajista tiesi Staabin anonyymistä kopoyhteydenottolomakkeesta. Lisäksi monet tiesivät, että opiskelijoilla on oikeus sairaslomaan ja toimeentulotukeen ja että edunvalvonta on keskeisessä osassa Staabin strategiassa. Se, että kesällä kurssisuoritusten arviointiaika on pidempi ja opiskelijoilla on velvollisuus antaa palautetta eivät olleet yhtä tuttuja kaikille. Älkää siis hämmentykö, jos kesällä tehdyistä suorituksista ei tule kesän aikana kolmen viikon kuluessa arviointia, se on ihan normaalia. Muistakaa myös antaa palautetta: se nimittäin todellakin on opiskelijan velvollisuus! Palautetta antamalla me kaikki voimme vaikuttaa opetuksen kehittämiseen.

Ennen kesälomille siirtymistä Staabin koposektorilla on myös tulossa uusi kopokoulutus, nimittäin pääsen perehdyttämään tuutoreita tuutorkoulutuksen yhteydessä. Tämä on hieno juttu, sillä muistan itsekin, että fuksina kopoilu kuulosti aluksi hieman pelottavalta. Se, että tuutorit osaavat auttaa kopoasioissa jonkin verran ja ohjaamaan fukseja eteenpäin, on erittäin tärkeää. Näin saadaan myös toivottavasti tuotua koulutuspolitiikkaa lähemmäksi opiskelijoita heti opintojen alussa.

Mitä loppuvuosi tuo vielä tullessaan koposektorilla? Ainakin edunvalvontaviestinnän ja Yliopisto for Dummies -tapahtuman kehittämistä! Staabin innokas kopotiimi lähtee vielä kevään aikana ja alkusyksystä pohtimaan edunvalvontaviestinnän kehittämistä niin, että se saavuttaisi entistä enemmän staabilaisia ja olisi helpommin lähestyttävämpää. Yliopisto for Dummies -tapahtumaa taas lähdemme kehittämään kopotiimin kanssa viime vuoden palautteen pohjalta. Esimerkiksi tapahtuman ajankohtaa ja rakennetta tullaan muokkaamaan jonkin verran. Lisäksi suunnitteilla on ensimmäisen periodin loppuun Yliopisto for Dummies part 2, johon voivat osallistua sekä fuksit että vanhemmat opiskelijat. Tapahtuman tarkoituksena on mahdollistaa kysymysten esittäminen vanhemmille opiskelijoille ja toisaalta kokemusten jakaminen. Tästä kuullaan varmasti bloginkin puolella lisää syksyllä!

Kopoilu ei kuitenkaan lopu kesälläkään, vaan minuun voi olla yhteydessä läpi kesän. Vastausajat voivat toki olla hieman pidemmät, kuin normaalisti. Muista kuitenkin olla yhteydessä kesälläkin opintoihin liittyvistä huolista ja murheista minuun sähköpostitse (koulutuspolitiikka(at)staabi.fi), kopoyhteydenottolomakkeen kautta tai Telegramissa (@juliajee). Oikein hauskaa kesää kaikille!

Kesälomaterkuin,

Koponne Julia