Mitä kevään kopoilulle kuuluu? Aika paljon kaikenlaisia kuumia ja ajankohtaisia kopoaiheita! Ensinnäkin monia varmaankin kiinnostaa kesäopintotarjonta. Kursseja pääsee selailemaan ainakin täältä: https://www.tuni.fi/opiskelijanopas/kasikirja/uni?page=3169. Ilmoittautuminen kesäkursseille loppuu 5.5. Muista myös esimerkiksi Tampere Summer Schoolin ja HUBSin tarjoamat vaihtoehdot. Tsekkaa myös Helsingin avoimen yliopiston kurssit täältä: https://www.helsinki.fi/fi/hakeminen-ja-opetus/avoin-yliopisto/kesaopinnot-2021.

Sitten seuraavaan asiaan! Monille tulee pian ajankohtaiseksi valmistuminen, ja se pitääkin nykyään tehdä Sisussa. Mutta miten ihmeessä sieltä sisusta valmistutaan? Yliopisto on onneksemme laatinut tähän hyvät ohjeet, katso ne täältä: https://www.tuni.fi/opiskelijanopas/kasikirja/uni/4680?page=3187. Pyydä kuitenkin apua, mikäli kohtaat ongelmatilanteita, joihin et löydä ratkaisuja ohjeista!

Seuraavaksi asiaa hallinnon opiskelijaedustajista: halloped-täydennyshakua on jatkettu 25.4. asti. Paikkoja on avoinna koulutusneuvostoon ja yhteiskunnallisen vuorovaikuttamisen neuvostoon. Mutta miksi hakea hallopediksi? Mitä hallopedeily vaatii? Näihin kysymyksiin vastatakseni lainaan suoraan TREYn uutiskirjettä: ”Hallopedina pääset vaikuttamaan tiedekuntasi tai koko yliopiston toimintaan ja tuomaan opiskelijanäkemyksiä esille. Hallopedina ei tarvitse olla koko Suomen kovin kopo, perusymmärrys yliopiston toiminnasta ja kiinnostus opiskelijoiden etujen valvomisesta ja ajamisesta ovat erinomainen lähtökohta. Ylioppilaskunta kouluttaa ja tukee hallopedeja tarvittaessa.” Lue lisää TREYn sivuilta: https://trey.fi/ylioppilaskunta/organisaatio/hallinnon-opiskelijaedustajat/hallopedhaku.

Sitten vielä viimeiseen asiaan: kaipaisitko keskustelua opinnoista? Haluatko avautua ja kuulla muidenkin kokemuksia siitä, miten kevään kurssit ovat sujuneet? Haluatko tietää, mitä kopo tarkoittaa? Siinä tapauksessa muistathan osallistua wappuviikkojen kopotapahtumaan, koposimoille! Luvassa on matalan kynnyksen keskustelua Zoomissa muiden opiskelijoiden, Staabin kopon, tutkinto-ohjelmavastaavan Timo Keski-Petäjän ja koulutusasiantuntijan Aino Nordlingin kanssa. Lämpimästi tervetuloa!

Ps. Kopogrilli palaa vielä toukokuun alussa, stay tuned!

Keväisin terveisin,

Koponne Julia