Kestääkö kopo läpi edunvalvonnan? Onko kopo luotu kopoilemaan? Nämä asiat selviävät perjantaina 26.2., kun kopo asettuu jälleen Staabin instagramiin grillin ääreen. Pääsette siis olemaan oman elämänne Sami Kurosia ja voitte pistää grillaustaitonne todelliseen testiin!

Kyseessä on siis viime vuonna aloitettu konsepti kopogrilli, jossa koulutuspoliittinen vastaava vastaa opiskelijoita mietityttäviin kysymyksiin. Mikäli sinulla on siis jokin mieltä askarruttava huoli tai ongelma, voit tulla kysymään siitä matalalla kynnyksellä instagramissa! Pystyn vastaamaan kysymyksiin yksityisviestillä tai suoraan instagramin storyssa. Ei kuitenkaan hätää, kysymykset pysyvät anonyymeinä!

Tuntuuko, että kaikki on selvää, eikä ole mitään kysyttävää? Miksi pitäisi sitten turhaan seurata koulutuspoliittisen vastaavan somepäivää? Kannattaa silti tulla paikalle, sillä voit pistää kopogrillin aikana myös omat tietosi koetukselle. Luvassa on myös esimerkiksi visoja ajankohtaisista koulutuspoliittisista ja edunvalvonnallisista teemoista! Päivän aikana on siis vaarana jopa oppia jotakin uutta!

Tarkoituksenani on järjestää kopogrillejä viime vuoden tapaan jokaisen periodin lopulla. Mutta miksi nämä kopogrillit ovat tärkeitä? Ensinnäkin tärkeistä edunvalvonnallisista teemoista tulee viestiä monella tapaa, jotta mahdollisimman moni pääsisi tiedon äärelle. Jotkut ovat ehkä kuulleet puhuttavan siitä, kuinka koulutuspolitiikan tulisi olla hallituksen seksikkäin pesti. Tähän vaikuttaa paljon se, että koulutuspolitiikka ja siihen liittyvä viestintä pystytään tuomaan lähelle opiskelijoita. Kopogrilli onkin oiva työkalu madaltaa kynnystä kopoiluun.

Myös koulutuspoliittisiin teemoihin liittyvien huolten kertomiselle tulisi olla mahdollisimman matala kynnys ja monta kanavaa. Lisäksi helposti lähestyttävyys on tärkeää. Mikäpä siis sen parempaa, kuin yhdistää matalan kynnyksen palvelussa instagramissa koulutuspolitiikka ja tempparihuumori! Tavataan siis perjantaina 26.2. Staabin instagramissa!

 

Grilliä innolla odottaen,

Koponne Julia