Heitän tähän alkuun ajankohtaisimmat kopotärpit klikkiotsikkoina, jotta voit tarttua niihin.  

Toisen vuoden opiskelija, tuleeko sinusta kuntaosaaja vai kenties julkisoikeuden mestari – täsmennä opintosuuntasi 16.12. mennessä.  

Missasitko vuoden kuumimman hallopedhaun? Nappaa hallopedpaikka täydennyshaussa!  

Yliopisto-opiskelija, on sinun vuorosi maksaa Kelalle! Kevätlukukauden terveydenhuoltomaksu tulee maksaa oma-aloitteisesti. 

Älä tee virhettä ja missaa kv-maisteriohjelmien hakua. 

Otsikot ovat kenties köykäisiä, mutta asiasisältö tärkeää. Loppuvuodesta tenttiruuhkan tai aikaisen lomille lähtemisen vuoksi monet tärkeät asiat voivat mennä ohi. Opintosuunnan täsmentäminen lienee valtaosalla toisen vuoden opiskelijoista tiedossa, mutta mikäli asiaa on siirtänyt eteenpäin omalla työlistalla, kannattaa se tehdä viimeistään nyt. Syksyllä järjestettiin megahallopedhaku. Mikäli haku meni ohi, tai opiskelijaedustaminen on alkanut kiinnostaa vasta sittemmin, voit hakea hallopediksi täydennyshaussa. Lukuvuoden 2020-2021 ylioppilaskunnan jäsenmaksun yhteydessä jokainen on maksanut YTHS-maksun vain syksyn 2020 osalta, eli keväällä 2021 läsnäolevien opiskelijoiden tulee maksaa terveydenhuoltomaksu Kelaan 31.1. mennessä. Kaikessa hiljaisuudessa on myös avattu kv-maisteriohjelmien haku. Kaikki näistä voivat loppuvuoden kiireissä mennä ohi, joten nyt on aika laittaa terveydenhuoltomaksuasiat kuntoon ja pohtia koskevatko muutkin poiminnat sinua. 

Nyt seuraa vähän vähemmän tärkeää asiaa, mutta voit jatkaa halutessasi lukemista. Tämä on vuoden viimeinen postaus Staabin blogissa. Vuoden viimeinen Kopogrilli järjestetään Staabin Instagram-tilillä 18.12. Siellä voi tuttuun tapaa tulla kyselemään ja keskustelemaan kopoasioista, eli grillaamaan kopoaViimeisiä siis viedään. Kopoilu ei kuitenkaan lopu, vaan Staabin uusi kopo ottaa ohjat heti vuoden 2021 alussaPerehdytys ja uusien toimijoiden vastaanottaminen oli TREYn Kupillinen kopoa –tapahtuman asialistalla ja myös Johdon Kollegiossa tapahtumaan saapui lukuisia uusia toimijoita. TREYn tapahtumassa kysyttiin, mitä olisin halunnut tietää kopovuoden alkaessa? Olisin halunnut tietää ainakin, mitä kaikkea ei tarvitse tietää heti tai ehkä koskaan. Nyt kopovuoden jälkeen voin sanoa, sekä tuleville kopoille että muillekin uusille toimijoille, juuri mitään ei tarvitse tietää. Tehtävässä oppii ja aina saa kysyä.  

Kiitos kaikille blogin lukijoille ja palautteen antajille! Olen käytettävissä kopokeskusteluihin myös ensi vuonna – jatkan kopoilua tiedekuntajärjestössämme.  

Viimeistä kertaa ja mukavaa loppuvuotta toivotellen

Heta 

Koulutuspoliittinen vastaava