Staabi goes opiskelijalähettilästoiminta -tapahtuma herätti keväällä kiinnostusta eikä kiinnostus lähettilästoimintaa kohtaan ole kadonnut Staabista. Koko yliopiston yhteinen opiskelijalähettilästoiminta käynnistyi syksyllä 2019. Yliopisto järjestää toimintaan mukaan lähteville opiskelijoille pakollisen koulutuksen, joten toimintaan voi lähteä ilman aiempaa kokemusta vastaavista tehtävistä. Opiskelijalähettilääpääsevät normaaliaikoina tekemään esimerkiksi lukiovierailuita, osallistumaan messutapahtumiin ja vetämään kampuskierroksia. Lähettiläät pääsevät myös somen ja podcastien pariin. Yliopisto maksaa opiskelijalähettiläskeikoista korvauksen ja myös matkakuluja korvataan tapauskohtaisesti. Mutta miltä opiskelijalähettilästoiminta on näyttänyt epidemian aikana? 

Kuten yliopiston muukin toiminta, myös opiskelijalähettilästoiminta, on siirtynyt etämoodiin. Jo ennen etäilyä monet opiskelijalähettilästoiminnan keskeiset asiat kuten ilmoittautumiset tapahtumiin ja keikoille sekä palkkioasiat hoituivat Moodlen kautta. Opiskelijalähettiläiden yhteisellä Moodle-alustalla julkaistaan hakuilmoituksia. Toisinaan etsitään tietyn alan lähettiläitä, ja joskus tarkempia rajauksia opiskelualasta ei ole. Nyt syksyllä on järjestetty myös opiskelijalähettiläiden omia virtuaalikahvitilaisuuksia. 

Opiskelijalähettiläiden keikat ja jopa messutapahtumat ovat siirtyneet niin ikään etämoodiin. Lukioissa vieraillaan etäyhteydellä ja yliopiston koulutustarjontaa esitellään Jatkoon!-etätapahtumassa maanantaina 30.11. Jatkoon!-tapahtumassa lähettiläät pääsevät erilaisiin tehtäviin kuten paneelikeskustelijoiksi, keskustelun luotsaajiksi ja moderaattoreiksi. Samalla karttuu kokemusta suuren etätapahtuman järjestämisestä. Kaiken kaikkiaan opiskelijalähettilästoiminta on mielestäni varsin hyvää työkokemusta, eikä hallintotieteiden opiskelun sanallistamisen opettelu hukkaan mene ainakaan työhaastatteluja ajatellen. Etäkeikat ovat kopokiireiden takia jääneet vähiin nyt syksyllä, mutta olen Jatkoon!-tapahtumassa puhumassa Pirkkahallissa kuvattavassa Tampere opiskelijakaupunkina –paneelikeskustelussa. 

Kuulostaako mukavalta? Olisi kenties kiva kokeilla lähettilästoimintaa? Lisätietoja toiminnasta saat osoitteesta oppilaitosvierailut.tau@tuni.fi  tai tämän linkin takaa. Maksettu mainos? Ei, kunhan Staabin tosua toteutan. 

Tsemppiä alkavaan viikkoon!

Lähettilästerveisin 

Heta, Staabin kopo