Vuosi alkaa olla lopuillaan ja sykojännä vaan kasvaa! Edellisen kerran kirjoitin talouskuulumisia syyskuussa, jolloin ennustin rahaa loppuvuonna kuluvan muun muassa vuosijuhliin. Toisin kuitenkin kävi epidemiatilanteen vuoksi. Valitettavasti suuremmin ei ole fuksiviikkojen jälkeen rahaa kulunut tapahtumiin. Tänä vuonna rahaa on käytetty jonkin verran erilaisiin hankintoihin, esimerkiksi alkuvuonna tärkeä hankinta oli uusi kahvinkeitin toimistolle. Marraskuussa hallitus antoi hankintatoimihenkilölle tehtäväksi hankkia Staabille oman äänentoiston. Tässä on yksi iso hankinta loppuvuoteen. Tällä hetkellä odotuksena on, että Staabin talous tulee olemaan ylijäämäinen myös tänä vuonna.

Talousarviosorvin ääreen palattiin lokakuun lopussa, kun hallituksen jäsenet ja toimarit osallistuivat sektoriensa osalta talousarvion tekoon. Talousvastaavana kasasin kokonaisuuden ja talousarvio vuodelle 2021 saatiin valmiiksi. Talousarvio hyväksyttiin menneellä viikolla hallituksen esitykseksi syyskokouksessa ja se tuli jäsenistölle muiden kokousliitteiden joukossa. Olethan muistanut lukea liitteet läpi? Moni saattaa säikähtää talousarvion alijäämäisyyttä ensi vuonna. Staabi on säästänyt jo useamman vuoden ajan 55-vujuihin ja nämä rahat odottavat nyt käyttöä. Kyseinen alijäämä johtuu vuosijuhlista ja alijäämä tullaan kattamaan näillä säästöissä olevilla rahoilla. Lisäksi talousarviosta haluan sen sanoa, että koronaepidemian vaikutuksia on todella vaikea arvioida ensi vuodelle. Toimintasuunnitelmaan vuodelle 2021 talouden osioon on kirjattu varautuminen lisätalousarvion tekemiseen. Lisätalousarvio on mahdollisesti tarpeellinen, mikäli esimerkiksi tapahtumia ei voida järjestää normaalisti tai Kolmiot tuottavat enemmän kuin talousarviossa on arvioitu.

Vuoden viimeisinä kuukausina alan laittaa vuotta kasaan talouden osalta ja tammikuussa alkaakin tilinpäätöksen valmistelu ja teko. Lopullinen yli- tai alijäämä selviää tilinpäätöksen valmistuessa, mikä ensi vuonna kevätkokouksessa tulee nähtäväksi.

Loppuvuoden talousterveisin

Talousvastaavanne Riikka