Hei hei mitä kuuluu,  kysyt ja kaikki on ookoo. Vai onko? Tässä blogitekstissä kurkistetaan koposektorin viimeaikaisiin kuulumisiinPinnan alla on tapahtunut ja tapahtuu edustajistovaalien lisäksi paljon muutakin. Haluan kuitenkin onnitella vielä kaikkia uusia edaattoreita ja toivottaa tsemppiä vastuulliseen tehtävään! 

Vaalikausi ja avoimet tehtävät

Edustajistovaalit olivat ensikosketus syksyn vaalikauteen. Luvassa on lukuisia syyskokouksia, ilonaiheita ja suuriakin pettymyksiä. Moni pohtii syksyisin tarjolla olevia vaihtoehtoja. Hakuja avautunee runsaasti. Mainittakoon tässä myös maanantaina 9.11. alkava TREYn hallitushaku. Staabissa on luvassa syyskokouksen ja hallitushaun lisäksi mm. tiimi- ja toimihenkilöhaku sekä keväämmällä tuutorhakuTuutoroinnista kiinnostuneen kannattaa huomioida parhaillaan käynnissä on kansainvälisten tuutorien haku, joka on auki 15.11. saakka. Samana päivänä päättyy myös ylioppilaslehti Visiirin toimitusneuvoston haku sekä TREYn talousvaliokuntahaku. Vaihtoehtojen paljous saattaa houkuttaa ja toisaalta hämmentää. Tässä kohtaa syksyä on hyvä pysähtyä pohtimaan, mitä ensi vuodelta odottaa, mihin omat resurssit riittävät ja missä haluaisi nähdä itsensä vuoden kuluttua tähän aikaan. Erilaisiin vaihtoehtoihin perehtyminen kannattaa, sillä vaihtoehdot saattavat muuten mennä sivu suun. Lähtisitkö sinä ensi vuonna tekemään Staabin, tiedekuntajärjestö Johto ry:n tai esimerkiksi ylioppilaskunnan toimintaa? 

Työryhmäkuulumisia 

Staabin kopon periodittaisessa Instagram-päivässä minulta kysyttiin, mikä on syksyn kuumin kopopuheenaihe edarivaalien lisäksi. Nimesin OPS-työn. Hallintotieteiden suunnitteluryhmä kokoontuu kuukausittain erilaisten ajankohtaisten tutkinto-ohjelman opetus- ja opintoaiheiden äärelle. Lokakuussa puhuimme opintosuuntien OPS-työstä, Sisun ongelmista, kolmannesta periodista sekä tieteellisen kirjoittamisen jonon purkamisestaOPS-työ opintosuunnissa ja sujuu mallikkaasti, ja opintosuuntien opiskelijaedustajat ovat otettu mukaan työhön. Suunnitteluryhmässä pohdimme työelämäosaamisen sanallistamista ja taidon tarvetta jo ennen harjoitteluun hakeutumista. Monesti osaaminen pitää osata sanallistaa harjoittelupaikan saadakseen eikä vasta harjoittelun jälkeen työelämäraporttia kirjoittaessa. Kursseilla voidaan tuoda paremmin esiin sisältöjen työelämärelevanssia.  

Tiedekunnan koulutuksen ohjausryhmässä liikuttiin osittain myös OPS-työn teemojen parissa, mutta keskusteluun nousi myös etäkevät. Yliopistossa on yksi vuosikurssillinen opiskelijoita, jotka ovat olleet etänä koko opiskelujensa ajan ja yksi vuosikurssillinen opiskelijoita, jotka ovat olleet lähiopetuksessa reilut puoli vuotta ennen etäopetukseen siirtymistä. Tiedekunnassa hahmotetaan tuen tarve erityisesti näiden opiskelijoiden osalta, ja toisaalta myös etäopiskelun vaikutukset valmistumiseen huolestuttavat. Yliopisto voi tukea opiskelijoita etäaikana esimerkiksi mahdollistamalla kampusten aukiolon virka-aikoja pidempään ja mahdollistamalla kohtaamiset myös etänä. Millaista tukea sinä toivoisit tutkinto-ohjelmalta, tiedekunnalta ja yliopistolta? 

Kevään suunnittelu  

Johtamisen ja talouden tiedekunnan opetustarjonta on nyt julkaistu ja etäkevättuskaa (tai innostusta) voi käsitellä suunnittelemalla kevään kulkua. Joidenkin kurssien osalta tietoja tarkennetaan vielä myöhemmin lisää. Kevään opintojen suunnittelussa on hyvä ottaa huomioon, että opettajilla on vapaus suunnitella opetus parhaaksi näkemällään tavalla. Etätyösuositus ei tarkoita opiskelijoille ajasta ja paikasta riippumatonta opetusta. Luentojen tallentamisesta päätetään kurssikohtaisesti eikä kaikilla kursseilla luentoja tallenneta. Etäkevään opetuslinjaukset tarkentuvat myöhemmin lisää. Seuraathan tiedotusta Intrasta.

 

Isäinpäivätoivotuksin 

Heta, Staabin kopo