Syyskuu puolessa ja vauhtia on riittänyt. Staabin fuksiviikot saatiin hienosti maaliin monia muistoja rikkaimpina. Ensimmäinen ylioppilaslehti Visiirikin ilmestyi 7.9. Jos et ole vielä lukenut, niin kannattaa sen verran yliopistolla käydä pyörähtää ohi kulkiessaan, että sen nappaa vaikka Päätalon aulasta kainaloonsa. Monipuolinen numero, joka hyvin ilmentää sitä kaikkea mitä meidän ylioppilaskuntamme ja yliopistomme on.

Ylioppilasmedia oli selkeästi yksi kohta loppuvan edustajistokauden seuratuimmista päätösprosesseista. Tuleeko mediaa ollenkaan? Millaisena se tulee, jos tulee? Digi vai paperi, vai molemmat alustat? Entä yhteistyö joidenkin muiden ylioppilaslehtien kanssa? Vertaukset edesmenneisiin tamperelaisiin ylioppilaslehtiin Anturiin ja Aviisiin… Näitä keskusteluja aiheuttaneita kysymyksiä ja pohdintoja oli vaikka kuinka paljon, Aamulehteä myöten. Muita isoja asioita edustajistossa kuluneiden kahden vuoden aikana olivat vahva me-henki. Vaikka tietyistä asioista ollaan oltu eri mieltä ja etenkin alun tiukat keskustelut edustajiston kokouksissa ylioppilaskunnan ohjaavista dokumenteista, kuten pääsäännöstä, työjärjestyksestä ja eri ohjesäännöistä, on ollut hieno kumminkin huomata samalla vahva me-henki uuden ja paremman ylioppilaskunnan kehittämisessä.

Ylioppilaskunnan edustajiston syksyyn on tähän mennessä sopinut hyvin ilmaus ”tyyntä myrskyn edellä”. Elokuun lopulla oli edellinen kokous, jossa valittiin muun muassa TREYn delegaatio Suomen ylioppilaskuntien liiton SYL:n liittokokoukseen marraskuulle. Hallintotieteiden liitosta delegaatioon valittiin Anssi Flink ja Aleksi Niemi. Lisäksi kokouksessa päätettiin, että TREY esittää Hallin edaattorinakin ollutta nykyistä TREYn hallituksen puheenjohtajaa Annika Nevanpäätä Suomen ylioppilaskuntien liiton puheenjohtajaksi ja TREYn hallituksessa koulutuspoliittisena vastaavana toimivaa Ville Jäppistä hallitukseen vuodelle 2021! Halli toivottaa tsemppiä kampanjaan molemmille! Muuten ollutkin paljon vaaleihin valmistautumista, ehdokasrekrytointia ja liittokokousdelegaation jäsenet ovat tietenkin osallistuneet koulutuksiin liittaria silmällä pitäen.

Lopuksi vielä katsaus edustajistovaaleihin. Ehdokasasettelu päättyy noin puolentoista viikon kuluttua torstaina 24.9. Hallintotieteiden liiton tavoitteena on ollut saada vaaleihin 25 ehdokkaan lista. Tavoitteessa ollaan hyvin kiinni. Meillä on koossa nyt 13 ehdokasta, mutta mukaan mahtuu vielä! Jos kiinnostus edustajistotyöskentelyä ja opiskelijavaikuttamista kohtaan on herännyt sinulla tai kaverillasi tai teillä on joitain kysymyksiä edustajistotyöskentelyyn tai ehdokkuuteen liittyen, laita viestiä allekirjoittaneelle vaikka Telegramin, Instagramin tai Facebookin kautta. Tervetuloa niin uudet kuin vanhat tekijät, yhteistyössä on voimaa! Ota Hallintotieteiden liitto seurantaan Facebookissa ja Instagramissa @hallintotieteidenliitto ja tsekkaa myös halli.info. Tällä viikolla tiedossa näissä kanavissa lisää juttua edustajisto ja Hallista!

 

Syysterveisin

@FlinkAnssi

Hallintotieteiden liiton ryhmyri

 

PS. Edustajistovaalirengaskuviot kiinnostavat, niin Hallintotieteiden liitto jatkaa sitoutumattomassa ja poikkikampuksellisessa TEKIJÄ -renkaassa yhdessä teekkari-, kilta- ja järjestölistojen kanssa.