Millaista on olla Staabin fuksi? Jokaisella meistä on siitä jo jonkinlainen kokemus, monella varmasti hieman erilainen kuin toisella. Itselläni se kokemus oli valtavan positiivinen. Valtava yhteisö samanhenkisiä ihmisiä päätyy samaan paikkaan opiskelemaan alaa, josta pitää, ja samalla ehkä vähän välillä pitämään kivaa samalla porukalla. Staabin 34 motivoitunutta ja osaavaa tuutoria pitää teistä fukseista huolen ja auttaa aina tarpeen tullen. Tuutorit ovat hommassaan juurikin teitä fukseja varten ja heidän apuaan kannattaa hyödyntää pienissäkin asioissa. Tuutoreiden kanssa yhteistyössä hallitus, toimarit ja tiimit järjestävät teille tapahtumien muodossa mahtavia kokemuksia, joiden muistot elävät pitkään ja niissä luodut ihmissuhteet saattavat olla ikuisia.

Hallintotieteiden kurssitkin pyörähtävät kuun vaihteessa käyntiin ja elämään pitäisi pystyä sovittamaan kurssisuoritukset sekä sosiaalinen elämä. Tässä vaikeassa taiteen lajissa eivät aina kaikki onnistu, mutta se on kuitenkin todistetusti mahdollista. Tässä selvitymispakkaukseen kannattaa poimia järkevä arjen aikataulutus ja vertaistuki kanssafukseilta. Ei välttämättä kannata suunnitella opiskeluhommia kolmioiden jälkeiselle perjantaille, vaan alkuviikosta työn laatu ja teho saattaa olla parempaa. Omia toimintatapoja kannattaa etsiä opiskelujen alkuvaiheessa ja hyödyntää löytöjään myös jatkossa. Kursseihin kannattaa myös suhtautua ennakkoluulottomasti, vaikka kuinka vanhemmat tieteenharjoittajat olisivatkin juorunneet karhukirjan ylitsepääsemättömyydestä tai muusta käsienheiluttelusta.

Mitäs sitten kun kastajaiset kunnialla suoritettu ja fuksiviikot ovat takanapäin? Mukava puuha ei luojan kiitos lopu kuin seinään, vaan järjestö siirtyy oikeastaan kohti normaalimpaa rytmiä, jolloin viikkoon mahtuu keskimäärin yksi tapahtuma kahden tai kolmen tapahtuman sijasta. Sitsejä, etkoja, kulttuureja, excuja ja sportteja kyllä riittää vielä lokakuussakin ja vanhemmatkin opiskelijat alkavat sitten pikkuhiljaa palaamaan tapahtumiin.

Pitäkäähän kivaa!

Tuutorterveisin
Juho Katajamaa