Keväällä ei tarvinnut paljon kysellä ”missä sää oot?”, vastaus kun todennäköisesti oli ”kotona”. Kesällä saatiinkin sitten olla edes hieman normaalimmin. Mites sitten syksy? Niinpä, tuhannen taalan kysymys. Yliopiston opetus jatkuu ainakin toistaiseksi pääosin etänä, eli luennoilla emme ainakaan kohtaa toisia opiskelijoita, ystäviä tai opettajiammekaan. Fuksit kuitenkin ovat saapuneet kaupunkiin, vaikka kampuksella ei juuri mitään tapahdu. Tässä kohtaa tulee Staabi mukaan kuvioihin. Fuksiviikot halutaan viedä mahdollisimman normaalisti läpi, sillä uusille opiskelijoille on tärkeää päästä rakentamaan tukiverkkoa mahdollisesti täysin uudella kotipaikkakunnallaan. Zoom tai Teams ovat hyviä työkaluja esim. työpaikoilla, mutta ne eivät korvaa ihmisten välistä keskustelua samassa tilassa.

Miltä sitten Staabissa tilanne näyttä isossa kuvassa? Lyhyt vastaus esittämääni kysymykseen on, että ei mitään uutta ja mullistavaa. Toistaiseksi tapahtumia on mahdollista järjestää eikä rahakirstun pohjakaan ole näkyvissä. Samalla viikolla, kun tämä teksti julkaistaan, järjestetään keväällä peruutettu kevätkokous. Siellä voi kuulla lisää siitä miltä loppuvuoden näkymät näyttävät, sillä ko. kokouksessa käsitellään pakollisten asioiden lisäksi lisätalousarviota loppuvuodelle. Tapahtumia on tarkoitus järjestää melko normaaliin tapaan ja niitä varten on tehty toimenpiteitä hygienia-asioiden parantamiseksi, joista näkyvimpinä asioina mm. uudet käsidesipullot ja boolisangon korvanneet hanalliset juomatonkat. Koronatilannetta toki seurataan tarkasti ja tapahtumia voidaan tarvittaessa perua lyhyelläkin varoitusajalla.

Entä sitten näkymät pidemmälle syksyyn? Tähän ei ole mitään kristallipalloa. Kuten ylempänä kirjoitettu, niin tapahtumia on tarkoitus järjestää, mutta tilanteen muuttuessa niitä voidaan perua. Oman elämänsä epidemiologeja on löytynyt viime aikoina enemmän kuin sieniä sateella, joten mitään ennustuksia en ala syksylle tekemään. Minä ja muu hallitus toivomme tottakai parasta. Staabi on kuitenkin siitä onnellisessa asemassa, että yhden peruuntuvan tapahtuman kulujen realisoituminen täysimääräisesti ei meidän talouttamme kaada. Tapahtumien lisäksi taustalla tapahtuu kuitenkin paljon muutakin. Ensi vuoden HTP:n suunnittelu jatkuu normaaliin tapaan, fukseille tilataan haalarit mainosten kanssa ja syyskokoukseenkaan ei ole mahdottoman pitkä matka. Syyskokoukseen onkin tulossa yksi tulevaisuuden kannalta olennainen dokumentti hyväksyttäväksi, nimittäin Staabin uusi strategia, josta kirjoitellaan blogiinkin myöhemmin syksyllä. Näkyvin osuus toiminnastamme on edelleen tapahtumat, jota epävarma virustilanne ohjailee, mutta taustalla jatketaan kaikesta huolimatta Staabin viemistä eteenpäin. Kuten keväällä edellisen blogikirjoitukseni otsikoin; Staabi ei pysähdy.

Syysterveisin,
Artturi, puheenjohtaja