Täällä kirjoittaa tänään koulutuspoliittinen vastaava, Heta. Tämä postaus on kevätlukukauden viimeinenViikoittaiseen postausrytmiin palataan syksylläVaikka blogi jääkin kesälomalle, Staabin toiminta ei lakkaa kokonaan. Palautekysely avataan pian. Valmennuskurssi on ollut käynnissä jo hyvän aikaa ja pääsykokeet lähestyvät kovaa vauhtia. Kopon kalenteriin on merkitty suunnitteluryhmän, koulutuksen ohjausryhmän ja tiedekuntaneuvoston tapaamisia lähes kesäkuun puoleen väliin saakka. 

Kopogrilli 2.0 

Ennen kesäkauden avaamista on syytä käydä läpi neljännen periodin Kopogrillin kuulumiset. Siis mitkäLupasin tammikuussa blogin puolella, että vuoden 2020 aikana testaan Kopogrilli-konseptia, eli somepäivää, jolloin koulutuspoliittisista asioista voi tulla juttelemaan Staabin Instagramissa. Kopohuolten heittämiseen suunniteltu Kopogrilli toteutetaan kunkin periodin päätteeksi ja nyt neljännen periodin päätteeksi kopoasioiden äärelle kokoonnuttiin 5. toukokuuta. Kopogrillistä tiedotetaan etukäteen viikkotiedotteessa. 

Etäopiskelukokemukset 

Kopogrillissä käsiteltiin etäopiskelun teemoja, opetussuunnitelmatyötä (OPS-työ) 2021-2024 ja kesäopintoja. Kokemukset etäopiskelusta kiinnostavat opetushenkilökuntaa, eikä syyttä, sillä alkavalla opetussuunnitelmakierroksella yksi tärkeistä teemoista on digipedagogiikka. Digipedagogiikka on kenties sanahirviö, mutta voidaan puhua myös opetuksen digitalisaatiosta. Tekniset taidot ovat vain yksi osa-alue digipedagogiikassa, kuten olemme päässeet kevään myötä kokemaan. Kurssin vieminen verkkoon on yksi asia, mutta miten säilyttää vuorovaikutteisuus? Entä miten joustavat mahdollisuudet vaikuttavat juuri sinun kohdallasi?  

OPS-työ ja opiskelijaedustajat 

OPS-työn opiskelijaedustusta koordinoivat opintosuuntakohtaiset ainejärjestömme. OPS-työssä pohditaan kehitystarpeita jopa kurssikohtaisesti, joten jos jokin mietityttää tai olet havainnut puutteita tai erityisen hyviä käytäntöjä, kannustan olemaan rohkeasti yhteydessä suoraan opintosuuntakohtaisiin ainejärjestöihin. Olen itse myös mielelläni avuksi! Staabi on mukana työssä hallintotieteiden suunnitteluryhmän kautta, jossa koulutuspoliittisella vastaavalla on opiskelijaedustajan paikkaOpiskelijaedustajat eivät kuitenkaan koskaan edusta itseään ja omia mielipiteitään, vaan heille on tärkeää kuulla näkökulmia kanssaopiskelijoilta. Joten oli siis kyse nopeasta huomiosta tai koko tiedekuntaa koskevasta kehitystarpeesta, älä epäröi tulla keskustelemaan opiskelijaedustajien kanssa. Opiskelijaedustajia löydät täältä ja opintosuuntakohtaisilta ainejärjestöiltä!  

Kesäopinnot ja harjoittelun korvaaminen 

Kopogrillissä keskusteltiin myös kesäopinnoista. Tampereen yliopisto tarjoaa kattavan valikoiman kesäopintoja ja kesäopintoja löytyy myös mm. avointen yliopistojen, Y-kampuksen, kesäyliopiston sekä Tamkin avoimesta kurssitarjonnasta ja moni onkin löytänyt kurssitarjonnan äärelle. Osa ilmoittautumisista on päättynyt ja osa kursseista on mennyt täyteen, mutta mikäli heräsit kesäopiskelun mahdollisuuksien maailmaan nyt, suosittelen tutustumaan huolellisesti tarjontaan ja tiedustelemaan myös mahdollisia peruutuspaikkoja.  

Tiedekuntamme tarjoaa pian valmistuville hallinto- ja kauppatieteilijöille mahdollisuuden harjoittelun korvaamiseen vaihtoehtoisilla suoritustavoilla poikkeustilasta johtuen. Joten mikäli harjoittelupaikkasi on peruuntunut, ei valmistumista tarvitse lykätä sen takia. Käy tutustumassa vaihtoehtoisiin suoritustapoihin täällä ja ota rohkeasti yhteyttä opintokoordinaattoriin.

  

Haluan toivottaa rentouttavaa kesää! Pieni tauko olisi varmasti tarpeen jokaiselle, oli kyse sitten rauhallisesta illasta, viikonlopusta tai pidemmästä lomasta, kannattaa varata hetki aikaa palautumiseen. Kesämoodiin heittäytymisestä huolimatta, kopo suosittelee seuraamaan yliopiston tiedotusta myös kesällä 😉  

Nähdään syksyllä!  

Kesäterveisin 

Heta