En kevään alussa uskonut, kuinka kaikki tulee muuttumaan radikaalisti koronaviruksen myötä. Koronakevät asetti meille opiskelijoille uudet haasteet, kun opinnot siirtyivät etänä tehtäväksi. Iso muutos on myös perinteisen vapun siirtyminen syksyyn, tosin nyt on myös koettu historian ensimmäinen Staabin etävappu. Koronavirustilanne loi myös uuden asetelma Staabin taloudelle, jonka alkuvuosi lähti odotusten mukaisesti liikkeelle.

Tammi-helmikuussa tapahtumat pyörivät normaalisti ja Staabin rahan käyttö oli viime vuotisella tasolla. Toki iso taloudellinen kokonaisuus tänäkin vuonna oli Hallintotieteilijäpäivät, jonka isännöintivuoro meillä Tampereella oli. Talouden näkökulmasta sekä omasta mielestäni tapahtuma sujui oikein hyvin. Maaliskuun tullessa kuitenkin kaikki muuttui myös talouden saralla. Maaliskuun ja huhtikuun kaikki tapahtumat jouduttiin perumaan, joten näiltä kuukausilta ei suuremmin menoja eikä tuloja synny. Staabin kulut ovat tällä hetkellä käytännössä vain pakolliset kulut. Vallitsevalla tilanteella on vaikutuksia myös Staabin tuloihin. Kaikesta huolimatta eräs tulonlähteemme, Staabin valmennuskurssi järjestetään etätoteutuksena.

Vallitsevan tilanteen vuoksi tulemme tekemään lisätalousarvion, jonka avulla voimme tarkentaa rahankäyttöä loppuvuodelle. Samalla voimme tarkentaa rahaa sellaisiin asioihin, joissa syksyllä sitä tulemme tarvitsemaan. Lisätalousarvio tullaan kesän aikana tekemään, jotta jäsenistö voi sen syksyllä hyväksyä yhdistyksen kokouksessa. Te kaikki jäsenet voitte vaikuttaa siihen, kuinka Staabin rahoja tulisi käyttää tulemalla yhdistyksen kokouksiin, kuten syyskokoukseen, jossa hyväksytään joka vuosi talousarvio seuraavalle vuodelle. Samoin lisätalousarviota hyväksyttäessä Te voitte päättää, käytetäänkö syksyllä rahaa esimerkiksi kolmioetkojen booliin vai Helsingin excun bussiin. Lisätalousarviosta voin kirjoitella enemmän, kun sen aika on.

Talousterveisin

Riikka