Mitä kuuluu, koulutuspoliittinen sektori? Yliopiston ovet ovat ja pysyvät vielä hyvän tovin kiinni. Arki rullaa silti eteenpäin suhteellisen normaalisti. Koulutuspoliittisella sektorilla on ollut yllättävän kiireistä, joten on aika tehdä nopea katsaus viimeaikaisiin tapahtumiin koulutuspoliittisen vastaavan näkökulmasta.   

Hallintotieteiden suunnitteluryhmä, koulutuksen ohjausryhmä sekä Johtamisen ja talouden tiedekuntaneuvosto kokoustavat normaaliin tahtiin. Opintosuunnissa aloitellaan seuraavan kauden opetussuunnitelmatyötä (OPS-työ) pääainejärjestöjen kopojen tuella. Staabi on mukana OPS-työssä hallintotieteiden suunnitteluryhmän kautta. Tiedekuntaneuvoston hallopedien ja muiden hallopedien kevään 2020 täydennyshaku on ollut myös Staabin koposektorin asialistalla ja avoimista paikoista on viestitty niin sähköpostilistalla, viikkotiedotteessa kuin Instagramissakin. Pidän peukut pystyssä, että moni staabilainen löytäisi itsensä tulevaisuudessa hallopedin tehtävästä. On tärkeää varmistaa, että hallintotieteilijöiden ääni tulee kuuluviin yliopiston hallinnossa. Syksyllä on seuraava mahdollisuus hakea mukaan! 

Poikkeustilannetta varten tiedekunnassamme perustettiin opetuksen valmiusryhmä, johon koulutuspoliittisena vastaavana pääsin mukaan edustamaan opiskelijoita. Opetuksen valmiusryhmä kokoustaa tarpeen mukaan ja tähän saakka kokouksia on ollut lähes viikoittain. Valmiusryhmässä on käyty läpi etäopiskeluun liittyviä ongelmia esimerkiksi kurssien tenttimisessä ja opiskelijoilta nousseet huolenaiheet on otettu vakavasti. Myös onnistumisia ryhmässä on päästy jakamaan. Kiireistä huolimatta kuulen mielelläni jatkossakin huolenaiheita liittyen opintoihin ja autan löytämään vastauksia kysymyksiin. Seurailen sähköpostia säännöllisesti, joten ongelmatilanteen vastaan tullessa minulle voi rohkeasti laittaa viestiä.  

Ylioppilaskunta huolehtii, että asiat koposektorilla edistyvät normaaliin tahtiin ja Kupillinen kopoa tapahtumat ovat siirtyneet sujuvasti verkkoon. Ylioppilaskunta on koonnut myös hyödyllisen listauksen vastauksista usein kysyttyihin kysymyksiin. Myöskään tiedekuntajärjestömme Johto ei ole jäänyt etäkehityksen kelkasta, vaan pääsin osallistumaan tiedettävästi ensimmäiseen etäkollegioon. Sekä kupillisilla että kollegiossa on puhututtanut Sisu-tietojärjestelmäuudistus. Järjestelmien käyttökatko on 18.6.-4.8., jonka jälkeen Sisu otetaan käyttöön.

Tarkkasilmäisimmät ovat ehkä huomanneet ensimmäiset Staabin kopotiimin blogipostaukset täällä blogin puolella. Blogia päivitetään etäkeväästä huolimatta normaaliin tahtiin viikoittain. Kopotiimi kokoustaa niin ikään etänä ja tiimissä työn alla tällä hetkellä on Kopokalsarit-etätapahtuma. Toivottavasti tapaamme kopotapahtuman merkeissä!

Kopoisaa kevättä ja mukavaa pääsiäistä toivotellen 

Heta 

koulutuspolitiikka@staabi.fi