Alun perin minun oli tarkoitus tässä tekstissä kirjoittaa kevätkokouksesta ja siihen liittyvistä asioista, mutta sattuneista syistä kyseinen aihe piti toistaiseksi laittaa jäihin. Yleisellä tasolla tämä pätee kaikkeen muuhunkin, koska nopeasti tarkasteltuna koko maailma tuntuu olevan tällä hetkellä pysähtynyt koronaviruksen seurauksena. Tapahtumia perutaan suorastaan kilpaa ja tilanne on lähinnä odottelua, milloin normaalitilaan palataan, enkä puhu nyt pelkästään opiskelijatapahtumista.

Ulkoapäin tarkasteltuna varmasti näyttää siltä, että virustilanteen vuoksi myös Staabin toiminta on täysin pysähtynyttä. Voin kuitenkin vakuuttaa, että näin ei ole. Vaikka tapahtumia on jouduttu perumaan eikä toistaiseksi voida järjestää mitään, niin syksyn tapahtumia on kuitenkin jo mahdollista alkaa hahmotella tässä vaiheessa. Lähtökohtana on, että syksyllä päästäisiin takaisin normaalimpaan päiväjärjestykseen. Mitään viisastenkiveä itseltäni ei löydy, eli jos tilanne normaaliolot eivät ole palautuneet ja koronarajoitukset jatkuvat syksylläkin, niin sitten suunnitelmia sopeutetaan sen tilanteen mukaisesti.

Tapahtumat ovat tosiaan näkyvin osa Staabia, mutta tapahtuu meillä muutakin virustilanteesta huolimatta. Valmennuskurssi järjestetään toisen kerran, mutta etätoteutuksena koska mitään varmuutta kokoontumisrajoitusten loppumisesta ei ole. Staabin strategiatyöryhmän toiminta jatkuu suunnitellussa aikataulussa, vaikka fyysisiä tapaamisia ei toistaiseksi pidetä. Koulutuspoliittinen edunvalvonta ei myöskään ole lakannut, vaan kopo etäosallistuu erilaisiin palavereihin etänä. Tämän kaiken lisäksi muun muassa ensi vuoden HTP:n valmistelut aloitetaan lähiaikoina. Toiminta ei tosiaan pysähdy, vaikka mitään ulospäin näkyvää ei juuri nyt tapahdukaan. Kaiken tämän tavoitteena tulevaisuudessakin varmistaa, että Staabin tapahtumat pysyvät laadukkaina ja opintoasiat sujuvina. Työskentely jatkuu siis etänä mahdollisimman normaaliin tapaan, mutta toivottavasti normaaleihin oloihin päästään palaamaan pian, koska Staabia ja sen toimintaa ei ole ilman jäseniä ja jäsenten kohtaamisia.

Toistaiseksi etänä sohvalta puheenjohtava Artturi