Tällä viikolla Staabin blogissa luodaan katsaus edustajistoon ja Hallintotieteiden liiton toimintaan.

HALLI eli Hallintotieteiden liitto on sitoutumaton edustajistoryhmä Tampereen ylioppilaskunnan (TREY) edustajistossa. Arvojamme ovat ainejärjestölähtöisyys, vuorovaikutus ja yhteistyö. Olemme ainejärjestöpohjainen ryhmä, joten edustajamme ovat pääsääntöisesti hallintotieteiden opiskelijoita. Tavoitteenamme on aidosti toimiva ylioppilaskunta, joka puhuttaa jokaista opiskelijaa, ja jonka jokainen opiskelija myös kokee omakseen.

Kevään ensimmäinen edustajiston kokous oli helmikuun lopulla ja siinä valittiin muun muassa uuden ylioppilasmedian päätoimittaja. Tällä viikolla on keskiviikkona kevään toinen kokous, jossa käsitellään muun muassa lisätalousarviota, Suomen ylioppilaskuntien liiton SYL:n strategiaa ja syksyn liittokokoukseen liittyviä henkilövalintoja sekä kuullaan ylioppilaskunnan hallituksen selvitys toiminnasta. Myös ensi syksyn edustajistovaalien lähestyminen näkyy, ja luvassa on keskustelua muun muassa vaalijärjestyksestä niihin liittyen. Pääsääntöisesti laajemmat keskustelut asioista käydään noin viikko ennen itse kokousta järjestettävissä vapaamuotoisemmissa iltakouluissa. Itse kokouksissa käydään tarvittaessa vielä lisää keskusteluja ja tehdään päätökset.

Millaista edustajistotyöskentely sitten on edaattorin näkökulmasta? Kokouksia on noin kerran kuussa syys-toukokuun välisellä ajalla plus sitten iltakoulut, joita ei järjestetä ihan jokaista kokousta ennen. Kokousmateriaalien läpikäynnillä ja yliopistoon liittyvän yleisen keskustelun aktiivisella seuraamisella pärjää todella hyvin. HALLI on pyrkinyt kokoontumaan ennen jokaista kokousta lisäksi omalla edustajistoryhmällä. Tapaamisen tarkoituksena on käydä läpi kokouksen aiheet ja muita ajankohtaisia asioita edustajistoon ja yliopistoon liittyen. Aikatauluista ja asioista riippuen asioita on käyty myös läpi Telegramissa. Se laulaakin usein myös kokousten aikana, kun käydään ryhmän sisäistä hiljaista neuvonpitoa käsiteltävästä asiasta. Kahden varsinaisen edaattorin lisäksi edustajistoryhmäämme kuuluu neljä varaedaattoria. Meillä esimerkiksi kaikilla varaedaattoreilla on ollut mahdollisuus päästä mukaan vähintään kerran johonkin edustajiston kokoukseen tällä kaudella.

Haluatko tietää jotain lisää Hallintotieteiden liitosta tai meidän toiminnastamme edustajistossa? Tai kiinnostaako ehdokkuus ensi syksyn edustajistovaaleissa meidän riveissämme? Laita viestiä HALLIn omien sosiaalisen median kanavien kautta Instagramissa, Facebookissa tai vaikka suoraan viestiä Flinkin Anssille esimerkiksi Telegramissa @flinkanssi!

Intoa etäopintoihin ja nähdään taas pian yliopistolla!

Hallintotieteiden liiton edustajistoryhmä