Reilu puoli vuotta orientaatioviikon alkuun, jolloin uuden Sustainable Urban Development -kandiohjelman ensimmäiset opiskelijat aloittavat. Miltä uusien SUDenpentujen tulevaisuus näyttää tällä hetkellä?

Suunnittelu starttasi alkuvuodesta SUD-toimareiden tapaamisella, ja sen jälkeen olemme tavanneet ylioppilaskunnan edustajia, SUDin opintosuunnittelijan sekä lehtoreita. Tapaamisissa on herännyt useita kysymyksiä. Tuleeko kaikista SUDenpennuista teekkareita? Perustetaanko SUDille ainejärjestöä? Mikä sen kotikampus tulee olemaan? Miten saamme kolmen ainejärjestön erilaisista kulttuureista luotua yhden, johon kolmen eri suuntautumisvaihtoehdon opiskelijat voivat samaistua? Olemme aloittaneet työn vastausten löytämiseksi, mutta kysymyksiin ei ole helppoja tai yksiä oikeita ratkaisuja. Uskon kuitenkin, että saamme kevään aikana vastauksen moneen niistä.

Hakijoita SUDiin oli yhteishaussa 571, joka jakautui trackkien välille seuraavasti: hallintotieteisiin 194, yhteiskuntatutkimukseen 235 ja rakennustekniikkaan 142. Tilastoja tosin kaunistaa se, että useampaan trackkiin hakeneet on laskettu tilastoissa useampaan kertaan. Hakijamäärä oli kuitenkin positiivinen yllätys, varsinkin sisäänoton ollessa niinkin pieni kuin 40 opiskelijaa. Opiskelijavalinnat tullaan tekemään todistusvalinnalla loppukeväästä SAT- ja yo-kokeiden tulosten tultua.

Siihen mennessä jokaisen kolmen ainejärjestön SUD-tuutorit on valittu, ja syksyn suunnittelu on jo pitkällä niin fuksiviikkojen tapahtumien, ainejärjestön perustamisen kuin orientoivien opintojen osalta. On tullut huomattua, ettei uuden ainejärjestön perustaminen tule olemaan helppoa. Pohdittavana on muun muassa varallisuus toiminnan aloittamiseksi, ainejärjestön nimi ja monia käytännön asioita kuten haalareiden hankkiminen. Vakiintuneita toimintatapoja ei ole, joten meidän on yhdessä keskustellen ja tehden luotava olemassaolevista Staabin, TARAKIn ja Interaktion toimintakulttuureista yksi uusi SUD-kulttuuri. Onneksi mukana on motivoituneita toimijoita ja pian myös toivottavasti innokkaita tuutoreita, jotka haluavat varmistaa, että syksyllä asiat ovat valmiina uusille SUDilaisille.

Kiinnostaako päästä mukaan SUD-toimintaan? SUDiin haetaan nyt niin kansallisia kuin kv-tuutoreita ohjaamaan opiskelijoita ja järjestämään fuksiviikkoja. Kansallinen haku on käynnissä sunnuntaihin 16.2. asti, hae mukaan täältä! Kv-tuutoreiden haku alkaa 24.2.

Terveisin,

SUD-toimari Tipsa