Minne kaikki kukat ovat kadonneet kysytään folk-kappaleessa Where have all the flowers goneStaabin kopo kysyy minne ovat kadonneet kaikki opiskelijan työpöydän ilmoitukset sähköpostistaJälkimmäiseen kysymykseen löydät vastauksen tästä blogipostauksesta. 

Sähköposti on yksi opiskelijan tärkeistä työkaluista. Sen avulla saa yhteyden opettajiin, sinne voi tilata Staabin viikkotiedotteen ja Moodlen kurssialueiden enemmän tai vähemmän tärkeä informaatio tulee usein myös sähköpostitse. Valmistumisestakin tieto saapuu mutkattomasti sähköpostilla. Yliopiston sähköpostiin tuli aiemmin tutkinto-ohjelman opiskelijoille kohdennettua tietoa nimellä Studentsdesktop-Notification. Tärkeä informaatio ei suinkaan ole hiljattain loppunut. Opiskelijan työpöydältä löytyy edelleen Uutiset opiskelijalle osio, jonne kerätään hyödyllistä tietoa ja siitä myös tiedotetaan sähköpostitse. Koosteen nimi, kohdennus ja julkaisuväli vain ovat kaikessa hiljaisuudessa muuttuneet. Studentsdesktop-Notification on menneen vuoden lumia. Tilalle on tullut laajemmalle kohdeyleisölle suunnattu Intranetin uutiskooste, joka julkaistaan päivittäin.  

Intra mainittu. Miksi jatkaisin lukemista? 

Intrasta löytyy korkeakouluyhteisön uutiset, ohjeet ja tapahtumat. Blaah tylsää? Ei kiinnosta? Intrassa julkaistaan tietoa esimerkiksi harjoittelutukihaustakesäkursseista ulkomailla ja jopa Kolmioiden päivämääristä. Päivittäin saapuvassa uutiskoosteessa on tietoa näistä ja monesta muusta hyödyllisestä asiasta. Tärkeä informaatio menee helposti ohi, ellei seuraa Intran uutisia. Pahimmillaan unohtaa hakea harjoittelutukea tai mielenkiintoinen vaihto-opiskelumahdollisuus jää huomaamatta.  

Saat koosteen päivittäin sähköpostiisi sinulle kohdennetuista intranet-uutisista. Kohdennus on tällä hetkellä laajahko ja saatat huomata saavasi uutisia myös Hervannan kampukselta. Sähköpostikooste sisältää uutiset, jotka on julkaistu edellisen vuorokauden aikanaKoosteessa euutisen otsikon ja lyhyen johdannon. Koko uutinen löytyy uutisessa olevan linkin kautta intrasta. Koosteen alareunassa on myös linkki intranetprofiiliisi. Intra vaatii kirjautumista tuni-peruspalvelutunnuksilla, jotta linkit toimivat. Uutiskoosteen saapumistiheyttä ei ole mahdollista muuttaa, mutta tilauksen voi perua. Lukuvuonna 2019-2020 uutiset löytyvät myös Opiskelijan työpöydäl

Peruutin Intranetin uutiskoosteen tilauksen heti kun tajusin, että se sähköpostini täyttyy Intranetin viesteistä. Mitä voin tehdä?  

Uutiskoosteen asetukset löytyvät intranet-profiilistasi kohdasta Uutiskooste sähköpostiin. Mikäli olet peruuttanut uutiskoosteen tilauksen, voit palauttaa sen valitsemalla Haluan uutiskoosteen sähköpostiini -vaihtoehdon. Koulutuspoliittinen vastaava suosittelee tilaamaan koosteen ja silmäilemään koosteet läpi sähköpostista tai vaihtoehtoisesti seuraamaan tiedotusta opiskelijan työpöydän kautta. 

Mistä löydän intran? 

Intraan pääset siirtymällä osoitteeseen https://intra.tuni.fi/ 

Opiskeletko sivuainetta? Kiinnostaako muille kohdennettu sisältö? 

Intrassa sinulle on automaattisesti kohdennettu tutkinto-ohjelmaasi koskevat uutiset (esimerkiksi seuraavasti: Opiskelijat, Tampereen yliopisto, Johtamisen ja talouden tiedekunta, Hallintotieteiden kandidaattiohjelma). Voit lisätä kohdennuksia ja seurata myös toisen tutkinto-ohjelman tai oman tutkinto-ohjelmasi maisteriopiskelijoiden uutisia. Sivuaineopiskelijana voit siis lisätä opiskelemasi aineen opintojen infot koosteeseen. Kohdennusasetukset löytyvät intranet-profiilistasi kohdasta Uutisasetukset. Muille kohdennetut uutiset löytyvät myös intran tarkennetun haun kautta ilman uutiskoosteen kohdennusten muokkaamista. Tarkennettu haku -välilehdeltä löytyy suodatin ”uutiset”. 

 Toivottavasti innostuit tutustumaan intran ihmeelliseen maailmaan!  

Kopoterveisin,  

Heta 

 

Lähde: Tampereen korkeakouluyhteisön Intranet, 2019

Lisätietoja: intranet@tuni.fi