Vuosi ja vuosikymmen vaihtui, mutta muuttuiko varsinaisesti mikään? Nopeasti kun asiaa ajattelee, niin eipä oikeastaan. Arki rullaa siinä missä aiemmin ja näin on meillä Staabissakin. Toimistopäivystykset jatkuvat aiempaan tapaan, vaikka päivystäjät ovat vaihtuneet uusiin. Opiskelijaelämään olennaisesti kuuluvia sitsejä tai muitakaan tapahtumia ei ole unohdettu viime vuodelle, vaan niitä on tulossa pitkin kevättä. Vappukin on käytännössä jo nurkan takana. 

Tarkemmin kun miettii, niin kyllä uusi vuosi tuo muutakin kuin hallituksen vaihtumisen. Alkanut vuosi tuo toimintaan kaikenlaisia uusia juttuja, sekä muutoksia, vaikka näistä jokainen ei arkisessa touhussa näkyisikään. Hallituksen avuksi on saatu ennätysmäärä toimihenkilöitä, joiden lisäksi useissa eri tiimeissä on ihmisiä varmistamassa, että toiminta voi jatkua laadukkaana, sekä kehittyä. Ihminen todellakin ratkaisee. Hallintotieteilijäpäivät myös palaa Tampereelle huomattavasti isompana kuin vuonna 2017, jolloin tapahtuma ensimmäisen kerran järjestettiin. Lisäksi uusia yhteistyökuvioita saamme tulevana syksynä alkavan SUD-kandiohjelman myötä, kun teemme yhteistyötä Interaktion ja Tarakin kanssa. Tänä vuonna on myös ajankohtaista luoda Staabille uusi strategia, tai päivittää strategiaa, ihan miten asian haluaakin ilmaista. 

Vuoden vaihteessa pystyi somesta näkemään vuoron perään lupauksia tulevaa uutta vuotta varten, kuin myös katsauksia menneeseen vuosikymmeneen. Kymmenen vuotta on ainejärjestön historiassa käytännössä ikuisuus, joten katsoisin ennemmin tulevaan. Vaikka tämän vuoden aktiivien ensisijainen tehtävä on toteuttaa tapahtumia, edunvalvontaa ja muuta järjestölle kuuluvaa toimintaa yhden kalenterivuoden verran, niin katse pitää olla pidemmällä. Yhtenä esimerkkinä mainittakoon Staabin 55v vuosijuhlat, joita aletaan suunnitella tämän vuoden aikana. Vain suunnittelemalla ja ideoimalla tulevaisuutta voi Staabin toiminta jatkaa kasvuaan isommaksi ja paremmaksi. Tämän takia ainakin itse odotan tulevaa innolla, sillä asiat todennäköisemmin ovat jatkossa vielä paremmin kuin nyt. Onneksi voin todeta, että Staabissa ovat asiat nytkin erittäin hyvin ja suunta on eteenpäin.

Puheenjohtajanne,
Artturi