Staabin blogi palaa tauolta tänään! Täällä kirjoittaa tänään uusi koulutuspoliittinen vastaava Heta. Lisäkseni blogiin tekstejä tulee tuottamaan muiden sektorien vastaavat, toimihenkilöt, tiimit ja vierailevat tähdet – kenties juuri sinä? Mikäli sinulla on aiheideoita blogiin tai kenties valmis blogiteksti, ilmoitathan itsestäsi tai tuttavastasi esimerkiksi sähköpostitse koulutuspolitiikka@staabi.fi -osoitteeseen. Blogitekstien aiheet liikkuvat tuttuun tapaan edunvalvonnan ajankohtaisten aiheiden parissa.

Vuoden 2020 ajankohtaisista asioista on jo tiedossa kevään valmistumisen aikataulut ja kesän järjestelmäkatko. Syksyllä Sisu-järjestelmä on korvaamassa Opsun kaikilla opiskelijoilla, mistä katko aiheutuu. Ilmoitettuja valmistumisen aikatauluja on tärkeää noudattaa, mikäli suunnittelee valmistumista kevätlukukaudella, sillä järjestelmäkatkon vuoksi joustoa kesän suuntaan ei valmistumispäivissä todennäköisesti tule olemaan tarjolla. Kevään 2020 valmistumisen aikataulut löytyvät Opiskelijan oppaasta. Syksyllä on tiedossa myös ylioppilaskunnan edustajiston vaalit. Näistä ja monesta muusta aiheesta tulen kirjoittelemaan blogin puolella lisää!

Onko sinulla koulutuspoliittisia huolia, muttet tiedä mihin ottaa yhteyttä? Tuntuuko sähköposti liian vaivalloiselta eikä kopoa näy missään? Vuoden 2020 aikana testaan Kopogrilli-konseptia, jolloin kopoasioista voi tulla juttelemaan Staabin Instagramissa. Nyt on siis aika viimeistään ottaa Staabin tili seurantaan. Kopohuolten heittämiseen suunniteltu Kopogrilli toteutetaan kunkin periodin loppupuolella.

Ensi viikolla Staabin puheenjohtaja Artturi tulee esittämään tervehdyksen blogin puolelle.

Mukavaa kevätlukukautta toivotellen,

Heta