Kerhotoiminta

Staabi ry:n kevätkokouksessa 12.3.2018 hyväksyttiin kerhotoiminnan ohjesäännöt sekä yhdistyksen sääntömuutos, joka mahdollistaa kerhotoiminnan ja sen taloudellisen tukemisen.

Kaikilla Staabi ry:n jäsenillä on mahdollisuus perustaa kerho! Jokaisella kerholla on vastuuhenkilö, joka vastaa kerhotoiminnan ohjesääntöjen noudattamisesta, toimintaluvan hakemisesta sekä puolivuosittaisista raporteista. Kerhot ovat avoimia kaikille hallintotieteiden tutkinto-ohjelman opiskelijoille, sekä kerhon niin halutessa myös muille.

Kerhojen tiedot lisätään tälle sivulle sitä mukaa, kun niitä perustetaan. Alta löytyvät ohjeet kerhon perustamiseen.

Kerhotoiminnan ohjesääntö: http://staabi.fi/yhdistyssaannotkerhotoiminnan-ohjesaannot/

 1. Hae toimintalupa
 1. Allekirjoita ohjesäännöt
 • Toimintaluvan saamisen jälkeen kerhon vastuuhenkilö toimittaa kerhotoiminnan ohjesäännöt allekirjoitettuna Staabin toimistolle. Tämän jälkeen kerhon toimintalupa astuu voimaan ja vastuuhenkilö vastaa ohjesääntöjen noudattamisesta.
 • Tulostettavat ohjesäännöt: https://drive.google.com/open?id=143wOqqPMfpa2IhcBTBez1TXcW7PZTSjx
 1. Kirjoita esittely kerhosta
 • Toimita kerhovastaavalle esittelyteksti kerhosta, sekä linkki mahdolliseen kerhon FB-ryhmään tai muihin sivuihin. Nämä julkaistaan Staabin nettisivuilla. Jos sivut perustetaan myöhemmin, linkki toimitetaan jälkikäteen.
 • Toimita kerhovastaavalle aina tieto kerhon tapahtumista tapahtumaa edeltävän viikon perjantaihin mennessä, että saamme kerättyä tapahtumat viikkotiedotteeseen. Ensimmäistä tapahtumaa voit myös mainostaa Staabin FB-ryhmässä.
 1. Hae toiminta-avustusta tai yksittäistä kerhoavustusta
 • Jos kerhon toimintaan tarvitaan taloudellista tukea, voit hakea toiminta-avustusta tulevaksi toiminta-avustuskaudeksi (kevätkaudelle 15.1. mennessä ja syyskaudelle 15.8. mennessä). Lisäohjeet kerhotoiminnan ohjesäännössä.
 • Voit hakea tukea myös yksittäisiin tapahtumiin tai hankintoihin. Ilmoita hallituksen kerhovastaavalle lähetetystä hakemuksesta, jotta voimme käsitellä hakemuksen heti seuraavassa hallituksen kokouksessa.
 • Myönnettyä avustussummaa ei makseta suoraan kenellekään, vaan kerholle budjetoidaan avustussumman määrä. Kun kerholla on ollut kuluja, toimittavat he kuitin ja tekevät kulukorvausanomuksen, jolloin heille maksetaan kuittia vastaava summa. Tästä annetaan enemmän ohjeita avustuksen myöntämisen jälkeen.
 • Avustushakemus: https://goo.gl/forms/xdOjZKQNLCnrq9CS2
 • Kerhon vastuuhenkilö vastaa siitä, että vain Staabi ry:n jäsenet voivat hyötyä kerholle myönnetystä tuesta.
 1. Raportointi
 • Muista pitää kirjaa tapaamisista kävijämäärineen. Nämä tiedot sisällytetään toimintaraporttiin. Jos kerho on saanut taloudellista tukea tai se on kerännyt osallistumis- tai muita maksuja, liitetään raporttiin myös kertomus varojen käytöstä (tulot ja menot eriteltynä tapahtumittain).
 • Raportti lähetetään kahdesti vuodessa; syyskauden raportti 15.1. mennessä ja kevätkauden raportti 15.8. mennessä. Tästä muistutetaan kerhojen vastuuhenkilöitä lähempänä ajankohtaa.
 • Raportin palautus: https://goo.gl/forms/U9dF3WFq7AUGEe5C2

STAABI RY:N KERHOT:

STASI (Staabin Tietokone- Arcade ja Seurapeleistä innostuneet)

Kiinnostaako pelaaminen? Elääkö sisälläsi pieni nörtti? Halajaako sydämesi laneja? Jos vastasit ”kyllä” yhteenkään näistä, on STASI juuri sinua varten!

STASI kokoaa yhteen elektronisista peleistä kiinnostuneet Staabit. Kerhossa pelaamme monipuolisesti eri pelejä sekä järjestämme laneja pari kertaa lukukaudessa. Peliseuraa voit hakea muina aikaina kerhon omalta Discord-kanavalta!

Nettisivut: https://stasi.dy.fi/
Discord: https://discord.gg/UA9hZk9

Staabikas

Staabin huonekasvikerho Staabikas on perustettu huonekasveista kiinnostuneille hallintotieteilijöille. Kerhossamme voidaan järjestää sekä erilaisten kasvien pistokasvaihtoa että kasviaiheisia excursioita, kasviaiheisia keskusteluja tietenkään unohtamatta. Niin sanotusti annamme kaikkien kukkien kukkia, joten kerhoomme ovat tervetulleita kaikenlaisista kasveista kiinnostuneet, olivat suosikkejasi sitten kukkivat kasvit tai piikikkäät kaktukset tai mikä tahansa näiden väliltä!